Hónap bora-Hónap vendége

konyaHónap bora-Hónap vendége-Kónya Tamás

Tavaly megismerhettetek jó néhányat dolgozóink közül, idén ismerjétek meg legkedvesebb vendégeinket.

Az első főhősünk Kónya Tamás- egri ügyvéd, aki bizony elég gyakran megfordul nálunk, és azért is őt választottuk a hónap vendégének, mert az egyik kedvenc bora a Kadarka.Legalábbis a pincérgép szerint! :)

Bővebben: Hónap bora-Hónap vendége

Gondolatok a Gál Tibor Emlékdíjról

galtibor…Apa vajon kinek adná a díjat? …

Azt tudom, hogy ő nem csak elismerve volt, de elismerte a körülötte lévő és a környezetében dolgozó embereket is, kezdve a legfiatalabb pincemunkástól a legjobb borászokig, tulajdonosokig. Önmagában véve szerintem már az is nagydolog, hogy a borászok méltatják egymást, és egymás mellett kampányolnak. Baromi jó érzés látni azt, hogy megmozgatja az embereket, hogy megtiszteltetés számukra a jelölés is.

Bővebben: Gondolatok a Gál Tibor Emlékdíjról

Új év, új tervek

szoloMindig is irigyeltem azokat , akik egyből papírra tudják vetni gondolataikat, akiknek az év eleje, év végi beszámolóval  kezdődik, hogy újra felelevenítsék az elmúlt évet, hogy inspirálni tudják, a következőt.

Bővebben: Új év, új tervek

Legnagyobb karácsonyi ajándék

titigyerekMegszületett III. Gál Tibor , azaz a 3. generációs utánpótlás !

Bizony, bizony óriás boldogság, 10 nappal hamarabb a vártnál, megszületett kis Titi!Így ő lett a mi legcsodálatosabb karácsonyi ajándékunk! :)

Pici-anya-apa jól van. Apja szerint a következő szüreten már remélhetőleg ő is besegít!;)

Bővebben: Legnagyobb karácsonyi ajándék

Novemberi rövid helyzetjelentés

novemberi hajtasKevesebb idő volt most írni, hiszen sokszor, amikor ihlet van, idő nincs, vagy fordítva.

Bővebben: Novemberi rövid helyzetjelentés

Szüret vége

 

szuret vegeBefejeződött a 2016-os szüretünk, így November első hetében. Minden feldolgozva, a pincében erjedésben van.

Sokkal hosszabb volt a szüretünk a vártnál, kicsit ki is merültünk a sok éjszakázásban, de jelentjük minden rendben. Összességében jó évjáratról beszélünk. Szép mustfokok, szép egészséges bogyók.

Bővebben: Szüret vége

Szüretünk első napjai

szuret20162016 első szüreti napja szeptember 8.

"Nagyon régen kezdtünk ilyen későn szüretelni, de nem bánjuk, csodás évjáratnak ígérkezik."

Bővebben: Szüretünk első napjai

Oroszlán az oroszlánról

 

annaand meNem is olyan rég, arra kértem Annát, hogy írjon már egy pár sort apáról.Anna általában semmilyen feladatot nem vesz komolyan, de ezt mégis !Aranyos írás Anna tollából.

Bővebben: Oroszlán az oroszlánról

Örökség egy lány szemével

Feltöltés alatt...

Gromon Tamás a hónap embere

gromonGromon Tamás 23 éve dolgozik a Gál Tibor Pincészetben. Még apával kezdte a munkákat, és mint egy kapocs, ő adta tovább ifj. Gál Tibornak a megkezdett folyamatokat. Vele beszélgettünk gyökerekről, jelenről, jövőképről.

Bővebben: Gromon Tamás a hónap embere

Pinot Noir Rozé 2015 & Fehér Eszter 1994

eszterJúniusban a hónap bora a 2015-ös évjáratú Pinot Noir Rozénk, a hónap embere, arca pedig nem más, mint legújabb munkatársunk: Eszter. Ő a csapatunk legfrissebb és egyben legfiatalabb tagja, akinek szorgalmán csupán kedvessége tesz túl.

Bővebben: Pinot Noir Rozé 2015 & Fehér Eszter 1994

Hónap bora- hónap embere

katikaHúgom szerint az a jó főnök, aki meg tudja szerettetni teljes mértékben a munkát a dolgozóval. Valami ilyesmi történhetett Kati és apa találkozásánál is, még több, mint 10 évvel ezelőtt 2002-ben.

Vicces , mert Kati egyáltalán nem iszik bort ,mert nem szereti a szőlőmunkáért viszont egyenesen rajong.

Bővebben: Hónap bora- hónap embere

Kékfrankos 2011 a hónap bora, Biro Balázs a hónap embere

balazsA mi borászatunkat hitelesen nevezhetjük családiasnak, hiszen olyan emberekkel dolgozunk együtt, akiket még 10-12 évesen ismertünk meg, és apukánk kezdte vele a munkát. Ilyen többek között Balázs, aki immáron 15 éve dolgozik a vendéglátás területén.

Bővebben: Kékfrankos 2011 a hónap bora, Biro Balázs a hónap embere

Kerülőutak-Nálunk járt a Vinoport

vicacicaLetisztult, mégis barátságos belső tér; Eger és Toszkána egymásra találása; izgalmas belsőépítészeti megoldások és több funkció szinergiája – ezt tudja az egri Gál Tibor Fúzió, amely egyszerre borbár, vinotéka, Bikavér Múzeum, borpince, sommelier- és főzőiskola, vendéglátóhely és rendezvényhelyszín. Több aspektusát is teszteltük.

Bővebben: Kerülőutak-Nálunk járt a Vinoport

Harmadjára a legjobb!

ecs Húszféle Egri Csillagból a Gál Tibor Pincészet 2015-ös évjáratú Egri Csillagát választotta idén az Egri Borvidék Borminősítő Bizottsága (EBBB) a sztenderd bornak.

Bővebben: Harmadjára a legjobb!

Egri Csillag Fellövés

csillagkilovesAz elmúlt hat év bebizonyította, hogy az Egri Csillag nem csak egy jó történet, de egyben egy új minőségi márka is született. Az Egri Csillag pillanatok alatt lett populáris, szerethető, és igazán sokrétű képviselője az egri borvidéknek.

 

Bővebben: Egri Csillag Fellövés

Van magyar bor, közte egri

apaVan magyar Bor, közte egri…

 „Van magyar bor, közte egri, addig

marad míg rügy pattan, s az Isten ad
nekünk nyarat.” Gál Tibor

Bővebben: Van magyar bor, közte egri

Syrah szerepe pincészetünkben

syrahKülönös érzés fogott el, tavaly év elején a weboldalunk szerkesztésénél, amikor megírtam a Gál Tibor pincészet kronológiáját és elkezdtem olvasgatni apa történetét. Érdekes, amikor az ember az édesapja munkájának jelentőségét felnőtt fejjel ismeri és érti meg igazán.

Bővebben: Syrah szerepe pincészetünkben

2016 röviden

Szép évet zártunk 2015-ben.Több, mint tizenhatezer vendéget fogadtunk, közel harminc kisebb rendezvényt szerveztünk, jó pár palackborunk gazdára talált , sokat dolgoztunk, de úgy éreztük év végén, hogy elégedetten tekinthetünk vissza.

Bővebben: 2016 röviden

Buborékokkal készülünk az Adventre!

pezsgoRégóta dédelgetett álmunk vált valóra az első Pinot Noir Brut pezsgővel. Külön öröm számunkra, hogy az ünnepi időszakra készült el, hiszen mi mással lehetne igazán ünnepelni, mint buborékokkal!

Bővebben: Buborékokkal készülünk az Adventre!