Pinot Noir Rozé 2015 & Fehér Eszter 1994

eszterJúniusban a hónap bora a 2015-ös évjáratú Pinot Noir Rozénk, a hónap embere, arca pedig nem más, mint legújabb munkatársunk: Eszter. Ő a csapatunk legfrissebb és egyben legfiatalabb tagja, akinek szorgalmán csupán kedvessége tesz túl.

Bővebben: Pinot Noir Rozé 2015 & Fehér Eszter 1994

Hónap bora- hónap embere

katikaHúgom szerint az a jó főnök, aki meg tudja szerettetni teljes mértékben a munkát a dolgozóval. Valami ilyesmi történhetett Kati és apa találkozásánál is, még több, mint 10 évvel ezelőtt 2002-ben.

Vicces , mert Kati egyáltalán nem iszik bort ,mert nem szereti a szőlőmunkáért viszont egyenesen rajong.

Bővebben: Hónap bora- hónap embere

Kékfrankos 2011 a hónap bora, Biro Balázs a hónap embere

balazsA mi borászatunkat hitelesen nevezhetjük családiasnak, hiszen olyan emberekkel dolgozunk együtt, akiket még 10-12 évesen ismertünk meg, és apukánk kezdte vele a munkát. Ilyen többek között Balázs, aki immáron 15 éve dolgozik a vendéglátás területén.

Bővebben: Kékfrankos 2011 a hónap bora, Biro Balázs a hónap embere

Kerülőutak-Nálunk járt a Vinoport

vicacicaLetisztult, mégis barátságos belső tér; Eger és Toszkána egymásra találása; izgalmas belsőépítészeti megoldások és több funkció szinergiája – ezt tudja az egri Gál Tibor Fúzió, amely egyszerre borbár, vinotéka, Bikavér Múzeum, borpince, sommelier- és főzőiskola, vendéglátóhely és rendezvényhelyszín. Több aspektusát is teszteltük.

Bővebben: Kerülőutak-Nálunk járt a Vinoport

Harmadjára a legjobb!

ecs Húszféle Egri Csillagból a Gál Tibor Pincészet 2015-ös évjáratú Egri Csillagát választotta idén az Egri Borvidék Borminősítő Bizottsága (EBBB) a sztenderd bornak.

Bővebben: Harmadjára a legjobb!

Egri Csillag Fellövés

csillagkilovesAz elmúlt hat év bebizonyította, hogy az Egri Csillag nem csak egy jó történet, de egyben egy új minőségi márka is született. Az Egri Csillag pillanatok alatt lett populáris, szerethető, és igazán sokrétű képviselője az egri borvidéknek.

 

Bővebben: Egri Csillag Fellövés

Van magyar bor, közte egri

apaVan magyar Bor, közte egri…

 „Van magyar bor, közte egri, addig

marad míg rügy pattan, s az Isten ad
nekünk nyarat.” Gál Tibor

Bővebben: Van magyar bor, közte egri

Syrah szerepe pincészetünkben

syrahKülönös érzés fogott el, tavaly év elején a weboldalunk szerkesztésénél, amikor megírtam a Gál Tibor pincészet kronológiáját és elkezdtem olvasgatni apa történetét. Érdekes, amikor az ember az édesapja munkájának jelentőségét felnőtt fejjel ismeri és érti meg igazán.

Bővebben: Syrah szerepe pincészetünkben

2016 röviden

Szép évet zártunk 2015-ben.Több, mint tizenhatezer vendéget fogadtunk, közel harminc kisebb rendezvényt szerveztünk, jó pár palackborunk gazdára talált , sokat dolgoztunk, de úgy éreztük év végén, hogy elégedetten tekinthetünk vissza.

Bővebben: 2016 röviden

Buborékokkal készülünk az Adventre!

pezsgoRégóta dédelgetett álmunk vált valóra az első Pinot Noir Brut pezsgővel. Külön öröm számunkra, hogy az ünnepi időszakra készült el, hiszen mi mással lehetne igazán ünnepelni, mint buborékokkal!

Bővebben: Buborékokkal készülünk az Adventre!

Építészeti magazinban a Fúzió

kostoloteremMindig jó érzés , ha írnak rólunk, még akkor is, ha éppen az új borbárunkkal egy építészeti magazinban jelenünk meg.Idén nyáron több építész is ellátogatott hozzánk, és borozás mellett Fajcsák Dénes mesélte el Nekik, hogy hogyan is épült a Fúzió.

Bővebben: Építészeti magazinban a Fúzió

Minimalista maximalizmus

 

tcsitikeÖrökség A halál mindent megváltoztat. Tíz év küzdelem után kész a saját mű is, a Fúzió, egri csillaggal. Ifj. Gál Tibor apja nyomdokain halad.

Bővebben: Minimalista maximalizmus

TOP 10-ben a TITI Bikavér!

titiFelkerült az Egyesült Királyság, a The Drinks Business által közreadott TOP 10-es borlistájára a Gál Tibor Pincészet 2012-es “Titi” Egri Bikavérje.

Meglepetéstként érte a családot és Pincészetet a hír, hogy bekerült a Titi Bikavér Anglia legjobb borai közé!

Bővebben: TOP 10-ben a TITI Bikavér!

Kihagyhatatlan egri borászat lettünk

szeretlekmoSzeptember végén nálunk járt a Szeretlek Magyarország.Elmesélték, hogy mit ettek ittak, mi ízlett a legjobban és mivel töltötték el a fogás közti pillanatokat.

Jól érezték magukat, ehhez nem fér semmi kétség!

Bővebben: Kihagyhatatlan egri borászat lettünk

Pinot Noir vertikális kóstolót tartottunk

pinot noir vertikalisPinot Noir Vertikális kóstolót tartottunk

Sokszor gondolkodom azon, hogy mi lenne a legjobb környezet ezeknek a boroknak a bemutatására.

Bővebben: Pinot Noir vertikális kóstolót tartottunk

Kalapács alatt az új Ornellaia design palack

 

ornellaiaTavasszal Bázelben, Svájcban kerül kalapács alá az Ornellaia design sorozatának 2012-es évjárata. A 2006-os volt az első év, amikor elindult ez a Vendemmie d’Artistának nevezett sorozat. A projekt célja nem kizárólag a gyűjtők számára értékes borkülönlegesség létrehozása, a befolyt bevétel egy részéből olyan művészeti intézményeket támogatnak, mint a Londoni Királyi Opera, a berlini Új Nemzeti Galéria vagy idén a svájci, kortárs és klasszikus képzőművészeti alkotásokat bemutató Beyeler Alapítvány.

Bővebben: Kalapács alatt az új Ornellaia design palack

Verjus avagy Verzsü

zsoloverjus (ejtsd, és magyarosítva írhatod is: verzsü) az éretlen szőlő kipréselt, magas sav- és alacsony cukortartalmú, savanyú leve, az ecet és a citromlé kevésbé markáns alternatívája. Mivel nem erjesztik, alkoholt nem tartalmaz. Az ilyen éretlen szőlőből egyébként is mindig bőven akad a pincészeteknél zöldszüret idején, így ma egyre több borász fedezi fel újra ebben a melléktermékben rejlő lehetőségeket.

Bővebben: Verjus avagy Verzsü

Egyedi térkép a bortúrákhoz

afrikaEz történik, ha egy gasztrós és két borász összeül. Most már nem kell sokat gondolkodnod, ha Egerbe érkezel, hogy merre is indulj jó borokért, szállásért vagy minőségi fogásokért, mert elkészült egy ideális egri bortúra térképe.

Bővebben: Egyedi térkép a bortúrákhoz

New Blood Revives Famous Hungarian Wine Egri Bikavér


superiorWe have met at the Vince Wine Exchibition with the writters of the Forbes Magazine. They wrote an article about the Hungarian wine quality.About the development in the last decade.They introduce 4 wineries the Thummerer, Bolyki , St Andrea, and our Winery, Gál Tibor Winery as well. They write about their enthusiasm with the Superior Bikavér 2011 what we could represent to them.

Bővebben: New Blood Revives Famous Hungarian Wine Egri Bikavér

A jelennek szeretnék élni

titi

Titivel készített interjút a Junibor. A szokásosnál egy kicsivel hosszabb lett, de érdemes elolvasni. Egyrészt Titi családjának története – édesapja a rendszerváltás utáni évek egyik legmeghatározóbb magyar borásza volt – másrészt a Pincészet körüli újdonságok. Hogyan nő fel valaki 19 évesen hirtelen a „nyakába szakadt” feladathoz, hogyan kezd el portfóliót racionalizálni és ezzel egy időben hogyan tisztulnak le benne a jövő tervei is? Titi mesél.

Bővebben: A jelennek szeretnék élni

Elmúltál már 18 éves?