2015
  • Gál Tibor Pincészet ma

    Gál Tibor pincészetA Gál Tibor Pincészet jelenleg 40 hektáron gazdálkodik Eger öt kiemelt dűlőjében, a Síkhegy, Pajados, Áfrika, Tornyos dűlőkben és a Nagy-Eged hegyen. A mindennapi munkákat ifj.Gál Tibor magabiztosan irányítja, fúzionálva a szőlő, pince és a vendéglátás folyamatait, melyben egyre többet segít húga Gál Veronika.

  • 2014
  • Gál Tibor - Fúzió

    Gál Tibor Fúzió2014 június végén 1400 m2 alapterületen nyitotta meg a kapuit a Gál Tibor Fúzió. A komplexum magába foglal egy 500 éves tufapincét, borbárt, borboltot, lounge-ot, egy 120 fős kóstolóhelyiséget, a vidék egyik legjobban felszerelt konyháját és a világ első Bikavér Múzeumát. Már az épület is építészeti remekmű, ahol a hagyományos és modern stílus ötvöződik, egybekapcsolva ezzel a múltat és a jelent. A Fúzióban eggyé forr a minőségi szórakoztatás a magas színvonalú kulináris és bor élmény. A Gál Tibor Fúzió már önmagában választ ad a kérdésre, miért is érdemes Egerbe látogatni

  • 2013
  • Az új pincészet építése

    2013-ban Fajcsák Dénes és az Arkt Építész Iroda tervei alapján elkezdődött az új Pincészet megépítése Eger szívében a Csiky Sándor úton, egybenyitva négy műemlék épületet, köztük Markhot Ferenc kastélyának udvarát.

     

  • 2012
  • 6 bor 3 márka

    2012-től a Gál Tibor Pincészet Magyarországon egyedülálló módon, a híres külföldi chateau-k mintájára összesen három borra koncentrál, az Egri Csillagra, Pinot Noirra és az Egri Bikavérre.

  • 2011
  • Társak

    Társak2011-ben két magyar csendestárs érkezett a pincészethez, akik a Gál Családdal közösen célul tűzték ki id. Gál Tibor munkásságának továbbörökítését. Ettől az évtől a birtok főborásza és szakmai vezetője ifj. Gál Tibor, aki külföldi tapasztalatai felhasználásával, és különc minimalista maximalizmusával egy újszerű birtok létrehozását kezdte el. A borturizmus fellendítésére és az Egri Bikavér hírnevének erősítésére megálmodott egy attraktív a mai kor szellemiségének megfelelő modern borkomplexum létrehozását Eger belvárosában.

  • 2010
  • Az Egri Csillag

    Egri Csillag

    2010. február 10-én a Gál Tibor Pincészet meghívására 60 egri borász jelenlétében megszületik az Egri Csillag gondolata, ami a Bikavér fehér párjaként mutatkozik be, és célja, hogy a borvidék másik zászlós bora legyen.

     

     

  • A borkötvény

    A 2010-es évet nehéz anyagi helyzetben kezdi meg a Pincészet, így találja ki ifj. Gál Tibor és öccse Gál Zsombor a Magyarországon korábban még nem ismert Borkötvényt, mely a pincészet anyagi liquiditását serkenti. A Borkötvényt több, mint száz érdeklődőt vonzott, akikkel ma is szoros kapcsolatot, barátságot ápol a pincészet.

     

     

  • 2005
  • Gál Tiborné munkái

    2005-től 2010-ig Gál Tiborné irányítása alatt zajlottak a munkák, a mindennapi teendőket ifj. Gál Tibor is fáradhatatlanul segíti a Corvinus Egyetem borászati szakának elvégzése mellett. A borbemutatók, külföldi expók, pince és szőlőmunkák hamar berántják a vállalkozás körforgásába, így a vágyott Forma 1-es karrier sajnos szertefoszlik.

  • 2005
  • Gál Tibor 1958-2005

    Gál Tibor2005 február 10-én id. Gál Tibor dél-afrikai szaktanácsadói munkája során tragikus hirtelenséggel elhunyt, ezután családja vette át a birtok irányítását. Ugyanebben az évben jelölték a Németországban a világ legrangosabb borászati díjára a bor Oscar díjra. A díjátadón Gál Tiborné és ifj. Gál Tibor vett részt.

     

     

  • 2002
  • Az első dűlőszelektált borok

    2002-ben születnek meg az első dűlőszelektált Pinot Noirok a Sikhegy, Pajados, és a Grőber dűlőkről. Ekkor már közel háromszázezer palack bor készül a Gál Tibor Pincészet érdekeltségeiben.

     

     

     

     

     

  • 2001
  • A Capaia birtok

    2001-ben kezdi meg id. Gál Tibor szaktanácsadói tevékenységét a dél-afrikai Capaia birtokon, ahol már a teljes birtok felépítése ötletei alapján indult. Szintén ebben az évben vásárolta meg Szeremley Hubával közösen a Hatvan melletti nagygombosi 100 ha-os Grassalkovich birtokot.

  • 1998
  • Év bortermelője díj

    1998-ban kapta meg id. Gál Tibor első jelölésből az Év Borásza díjat, amit egész családja jelenlétében a budai Hilton Szállóban vehetett át. Ugyanebben az évben készítette el azt az Ornellaia Super Toscan cuveé-t, amit később 2001-ben a Wine Spectator magazin top 100 borának első helyezettjévé választotta.

     

     

  • 1997
  • Flying winemaker

    Az első szőlőterületeket 1997-ben vásárolták meg. "Lehet vásárolt szőlőből is jó bort készíteni, de igazán szépet, csak saját tulajdonú alapanyagból."(id.Gál Tibor"). id. Gál Tibor egy évben 50-60 napot töltött Egerben. A többi idejét szaktanácsadóként osztotta meg a toscanai Ornellaia, Aia Vecchia, a friuli-i Roncaia, a piemonti Barbara Incisa borászatánál . Hasonló feladatokat kezdett el a Pannonhalmi Apátság ötvenhektáros birtokán és a bátaapáti Eurobor Kft-nél.

  • 1995
  • Az első Bikavér

    1995-ben már 65 ezer palackot dobott piacra. Ekkor jelent meg az első Gál Tibor Bikavér, ami igazi áttörés volt. Emellett sok figyelem fordult a Pinot Noirra, ami a vörösboroknál tudatosan a csúcskategóriába tevődött.

  • 1993
  • A pincészet első évei

    A Pincészet az első három évben csak fölvásárolt szőlőből készített bort. Korán fölfigyelt rá a szakma. 1993-ban Chardonnay, Cabernet Sauvignon és Kékfrankos készült. Az 1993-as 36 ezer palack után, a következő évben már 47 ezer palack került a piacra.

  • 1992
  • Back to the basics

    1992 végén tért haza a Gál Család Olaszországból, hogy a családfő id. Gál Tibor megalapítsa a Gál Tibor Pincészetet. A cég akkoriban G.I.A. Kft. néven indult, Gál Tibor, Nicolo Incisa és az A. betűt hozó BMW Alpina társaságában.

  • 1991
  • Toszkán évek

    id. Gál Tibor közelről láthatta, hogy építi föl magát Toscana, mint borvidék szinte az ismeretlenségből a világ élvonalába. Pince munkásból főborásszá küzdötte fel magát az Ornellaia birtok életében egyformán jó kapcsolatot ápolva mind a dolgozókkal és a vezetőséggel. Első sorból figyelhette a borvilág egyik legnagyobb márkájának felépítését, fejlődését, szervezeti felépítését és kereskedelmét. Családjával legizgalmasabb éveit élte a Toszkán Paradicsomban.

  • 1989
  • 1989 - Jókor - jó helyen

    1989-ben, id. Gál Tibor az Egervinben borászati ágazatvezetőként dolgozott, amikor Ludovico Antinori márki tiszteletét tette az egri borkombinátban. Három óra kóstolgatás és beszélgetés után, meghívta, hogy segítse munkáját a Toszkán Ornellai birtokon." A feleségem egy csodálatos asszony. Ő biztatott a legjobban, hogy nyugodtan vágjak bele, csináljam, bátran nézzek előre. Előttem van a kép. Szeptember 15-én egy föltornyozott Zsiguli kombival gördültünk be. Édesapám is velünk volt. Azon a napon tartották az Ornellaia pince megnyitó ünnepségét, ott volt a nagyvilág notabilitása. A monacoi herceg, több miniszter, az Agnelli család, hatszáz fontos ember, a környék kéklett a csendőröktől, mi meg jöttünk a Zsigulinkkal. A kapunál az őr beszólt a titkárnőnek, hogy jöjjön már ki, mert itt van egy magyar cigány család. Ki is jött értem, s hallom, hogy nagyon érdeklődik irántam a carabinieri. Ő az új borászunk, mondta a titkárnő. Hát így kezdődött."(id. Gál Tibor)