Novemberi rövid helyzetjelentés

novemberi hajtasKevesebb idő volt most írni, hiszen sokszor, amikor ihlet van, idő nincs, vagy fordítva.

Bővebben: Novemberi rövid helyzetjelentés

Szüret vége

 

szuret vegeBefejeződött a 2016-os szüretünk, így November első hetében. Minden feldolgozva, a pincében erjedésben van.

Sokkal hosszabb volt a szüretünk a vártnál, kicsit ki is merültünk a sok éjszakázásban, de jelentjük minden rendben. Összességében jó évjáratról beszélünk. Szép mustfokok, szép egészséges bogyók.

Bővebben: Szüret vége

Szüretünk első napjai

szuret20162016 első szüreti napja szeptember 8.

"Nagyon régen kezdtünk ilyen későn szüretelni, de nem bánjuk, csodás évjáratnak ígérkezik."

Bővebben: Szüretünk első napjai

Oroszlán az oroszlánról

 

annaand meNem is olyan rég, arra kértem Annát, hogy írjon már egy pár sort apáról.Anna általában semmilyen feladatot nem vesz komolyan, de ezt mégis !Aranyos írás Anna tollából.

Bővebben: Oroszlán az oroszlánról

Örökség egy lány szemével

Feltöltés alatt...

Gromon Tamás a hónap embere

gromonGromon Tamás 23 éve dolgozik a Gál Tibor Pincészetben. Még apával kezdte a munkákat, és mint egy kapocs, ő adta tovább ifj. Gál Tibornak a megkezdett folyamatokat. Vele beszélgettünk gyökerekről, jelenről, jövőképről.

Bővebben: Gromon Tamás a hónap embere

Pinot Noir Rozé 2015 & Fehér Eszter 1994

eszterJúniusban a hónap bora a 2015-ös évjáratú Pinot Noir Rozénk, a hónap embere, arca pedig nem más, mint legújabb munkatársunk: Eszter. Ő a csapatunk legfrissebb és egyben legfiatalabb tagja, akinek szorgalmán csupán kedvessége tesz túl.

Bővebben: Pinot Noir Rozé 2015 & Fehér Eszter 1994

Hónap bora- hónap embere

katikaHúgom szerint az a jó főnök, aki meg tudja szerettetni teljes mértékben a munkát a dolgozóval. Valami ilyesmi történhetett Kati és apa találkozásánál is, még több, mint 10 évvel ezelőtt 2002-ben.

Vicces , mert Kati egyáltalán nem iszik bort ,mert nem szereti a szőlőmunkáért viszont egyenesen rajong.

Bővebben: Hónap bora- hónap embere

Kékfrankos 2011 a hónap bora, Biro Balázs a hónap embere

balazsA mi borászatunkat hitelesen nevezhetjük családiasnak, hiszen olyan emberekkel dolgozunk együtt, akiket még 10-12 évesen ismertünk meg, és apukánk kezdte vele a munkát. Ilyen többek között Balázs, aki immáron 15 éve dolgozik a vendéglátás területén.

Bővebben: Kékfrankos 2011 a hónap bora, Biro Balázs a hónap embere

Kerülőutak-Nálunk járt a Vinoport

vicacicaLetisztult, mégis barátságos belső tér; Eger és Toszkána egymásra találása; izgalmas belsőépítészeti megoldások és több funkció szinergiája – ezt tudja az egri Gál Tibor Fúzió, amely egyszerre borbár, vinotéka, Bikavér Múzeum, borpince, sommelier- és főzőiskola, vendéglátóhely és rendezvényhelyszín. Több aspektusát is teszteltük.

Bővebben: Kerülőutak-Nálunk járt a Vinoport

Harmadjára a legjobb!

ecs Húszféle Egri Csillagból a Gál Tibor Pincészet 2015-ös évjáratú Egri Csillagát választotta idén az Egri Borvidék Borminősítő Bizottsága (EBBB) a sztenderd bornak.

Bővebben: Harmadjára a legjobb!

Egri Csillag Fellövés

csillagkilovesAz elmúlt hat év bebizonyította, hogy az Egri Csillag nem csak egy jó történet, de egyben egy új minőségi márka is született. Az Egri Csillag pillanatok alatt lett populáris, szerethető, és igazán sokrétű képviselője az egri borvidéknek.

 

Bővebben: Egri Csillag Fellövés

Van magyar bor, közte egri

apaVan magyar Bor, közte egri…

 „Van magyar bor, közte egri, addig

marad míg rügy pattan, s az Isten ad
nekünk nyarat.” Gál Tibor

Bővebben: Van magyar bor, közte egri

Syrah szerepe pincészetünkben

syrahKülönös érzés fogott el, tavaly év elején a weboldalunk szerkesztésénél, amikor megírtam a Gál Tibor pincészet kronológiáját és elkezdtem olvasgatni apa történetét. Érdekes, amikor az ember az édesapja munkájának jelentőségét felnőtt fejjel ismeri és érti meg igazán.

Bővebben: Syrah szerepe pincészetünkben

2016 röviden

Szép évet zártunk 2015-ben.Több, mint tizenhatezer vendéget fogadtunk, közel harminc kisebb rendezvényt szerveztünk, jó pár palackborunk gazdára talált , sokat dolgoztunk, de úgy éreztük év végén, hogy elégedetten tekinthetünk vissza.

Bővebben: 2016 röviden

Buborékokkal készülünk az Adventre!

pezsgoRégóta dédelgetett álmunk vált valóra az első Pinot Noir Brut pezsgővel. Külön öröm számunkra, hogy az ünnepi időszakra készült el, hiszen mi mással lehetne igazán ünnepelni, mint buborékokkal!

Bővebben: Buborékokkal készülünk az Adventre!

Építészeti magazinban a Fúzió

kostoloteremMindig jó érzés , ha írnak rólunk, még akkor is, ha éppen az új borbárunkkal egy építészeti magazinban jelenünk meg.Idén nyáron több építész is ellátogatott hozzánk, és borozás mellett Fajcsák Dénes mesélte el Nekik, hogy hogyan is épült a Fúzió.

Bővebben: Építészeti magazinban a Fúzió

Minimalista maximalizmus

 

tcsitikeÖrökség A halál mindent megváltoztat. Tíz év küzdelem után kész a saját mű is, a Fúzió, egri csillaggal. Ifj. Gál Tibor apja nyomdokain halad.

Bővebben: Minimalista maximalizmus

TOP 10-ben a TITI Bikavér!

titiFelkerült az Egyesült Királyság, a The Drinks Business által közreadott TOP 10-es borlistájára a Gál Tibor Pincészet 2012-es “Titi” Egri Bikavérje.

Meglepetéstként érte a családot és Pincészetet a hír, hogy bekerült a Titi Bikavér Anglia legjobb borai közé!

Bővebben: TOP 10-ben a TITI Bikavér!

Kihagyhatatlan egri borászat lettünk

szeretlekmoSzeptember végén nálunk járt a Szeretlek Magyarország.Elmesélték, hogy mit ettek ittak, mi ízlett a legjobban és mivel töltötték el a fogás közti pillanatokat.

Jól érezték magukat, ehhez nem fér semmi kétség!

Bővebben: Kihagyhatatlan egri borászat lettünk

Elmúltál már 18 éves?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.