Hónap bora- hónap embere

 

katiHúgom szerint az a jó főnök, aki meg tudja szerettetni teljes mértékben a munkát a dolgozóval. Valami ilyesmi történhetett Kati és apa találkozásánál is, még több, mint 10 évvel ezelőtt 2002-ben.

Kati csak 9 hónapot szeretett volna nálunk dolgozni, de nem számított arra, hogy apa lesz a főnöke és végül egy életre szóló szerelem köti majd őt a szőlőhöz és később ő irányíthatja majd a kinti folyamatokat.

Legutóbb mikor kint voltunk csapatépítésen a szőlőben, ő mesélt nekünk az összes területről, a munkákról. Számomra ezek a legértékesebb pillanatok a munkában, amikor a régi történetekről a kezdetekről hallok, mert büszkeséggel fog el, hogy bizony az örökségnek van folytatása, meg néha nem árt visszatekinteni a gyökerekhez, kezdetekhez.

Kati egyik kedvenc szőlőfajtája a Viognier, melyet azért szeret, mert bár nehéz a zöldmunkája és sok a hajtásválogatása, és a magas pektin tartalma miatt nem is ad sok mustot, ennek ellenére mire megérik, október közepére, akkor annyira különleges íze lesz. Gyönyörű aranysárga bogyói, tömött fürtök. Meleg évjáratokban már volt olyan, hogy 24-es mustfokkal szedtük.

Általában limitáltan 1-2 hordónyit palackozunk le, a többi a Fúzió egyik alapanyaga lesz, illetve sokszor a Csillagot is gazdagítja.

A Viognier egy üde színfolt, egy igazi érdekesség, ami a Syrah mellett jött kísérőként, és aztán itt maradt, mert beleszerettünk. Pont, mint Kati! :)

Elmúltál már 18 éves?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.