Borászok éjszakája

boraszokejszakajaIdén 10 éve, hogy édesapánk Gál Tibor sajnos már nincs közöttünk. Az ő emlékére Tibor 5 évvel ezelőtt megrendezte az első Borászok Éjszakája című eseményt, mellyen számos egri borászat részt vett. Az akkor közös beszélgetésből és vacsorából született meg az Egri Bikavér fehér párja és egyben Eger második legjobb márkája az Egri Csillag, mely 2015-ben ünnepli 5 éves születésnapját.


Az idei 10 éves évfordulóra Pincészetünk megemlékezéssel egybekötött vacsorát szervezett kizárólagosan egri borászoknak, mellyen az Egri Csillag és Eger fejlődését értékelték.
Az eseményen részt vettek a kis és nagy borászatok egyaránt, fiatalok és fiatalosak, hogy részesei lehessenek egy közös gondolkodásnak, az egri borvidék jövőjét illetően.
A megemlékezés az egész estét áthatotta, hiszen régi és új évjáratos borok kísérték az ételeket párban. A vacsora folyamán kóstolható volt például 02-es Chardonnay, vagy a 97'-es Bikavér, vagy a 03' Syrah -Merlot.
Az este folyamán Titi irányította a beszélgetést és egyben hagyta kibontakozni a borászok gondolatait, ötleteit, ellenérveit, vitáit, megoldási javaslatait az Egri Csillag és az Egri Borvidék imázsával kapcsolatosan.
Célunk az volt, hogy amit Apa elkezdett a borvidéken, az a dinamikus inspiratív munka, folyamatosan mozgásban legyen, tovább éljen bennünk, egri borászokban, az Egri borvidékben. Így a megemlékezéssel is visszacsatoltuk ezt a gondolatot, hogy továbbra is fejlődik, gondolkodik a borvidé

Elmúltál már 18 éves?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.