Skip to content


A mi borászatunkat hitelesen nevezhetjük családiasnak, hiszen olyan emberekkel dolgozunk együtt, akiket még 10-12 évesen ismertünk meg, és apukánk kezdte vele a munkát.

Ilyen többek között Balázs, aki immáron 15 éve dolgozik a vendéglátás területén.Azért tartom fontosnak ezentúl kiemelni egy-egy embert, mert fiatal vezetőként komolyan elgondolkodtat az, hogy mi „vezetők”, néha saját lelkesedésünk, értékrendünk, és elhatározásunk alapján osztunk másoknak célokat és határidőket, anélkül, hogy értenénk, mindezek hogyan csapódnak majd le azoknál, akinek valóra kell váltaniuk az ötleteinket.

Balázs végig kísért Bennünket „jóban-rosszban”, dolgozott Apával, Anyával, Titivel és velem. Ha kellett a vendéglátás területén, ha kellett pincében-szőlőben, vagy logisztikában segített, vagy éppen pénzügyi dolgokat intézett.

Balázs, akivel személy szerint a legtöbbet harcoltam, amikor a céghez kerültem, de rá kellett, hogy jöjjek, hogy ő az az ember, akinek ha valaki őszintén mondja, hogy: – Köszönöm, akkor sokkal nagyobb eredményeket tud elérni nála és képes attól hetekig szárnyalni.

Rengeteg régi évjáratos borunkat mentett meg az idők során, mert eldugta még előlünk is a pincében, ellőre látó és sokkal több potenciált lát egyes borokban, mint mi magunk. Ilyen például a 2011-es Kékfrankos, ami egy elképesztően hűséges bor, még sosem hagyott cserben minket, mindig hozza a formáját. Szeptember végi szüret a Tornyos dűlőről. Már hordóban volt erjesztve, majd másfél évet kisméretű hordókban érlelve. Az egyik legjobb limitált tételünk 2011-ből, csupán valamivel több, mint két hordónyi, 649 palack áll rendelkezésre.

Közepes rubin színű, bársonyos meleg illatokkal rendelkező bor. Illatában és ízében egyaránt felfedezhető benne a meggy, aszalt szilva, étcsokoládé, pörkölési aromák. Ízében a háttérbe húzódva rálelhetünk a gombás jegyekre is. Szép, elegáns, nem túl hivalkodó savak szépen támogatják a melegséget áraszó intenzív alkoholt. Nagy potenciállal rendelkezik.
Bárányból készült, rozmaringos ételek megfelelő kísérője lehet. Jó szivarok méltó partnere.

(Borleírás: Boros Barna, Szeredi Tamás)

Szóval köszönjük Balázs, Köszönjük Kékfrankos!

Gál Veronika, Eger, 2016. április 7.

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT