Skip to content

2014 a kihívások évjárata

Eger, pinot noir, egri csillag, Gál Tibor, vadkár, Gál Tibor Pincészete, szüret 2014, lisztharmat.

Kár, hogy ezen az éghajlati övön nem tudunk hamarabb szüretelni – írta szüreti beszámolójában a Mandinernek Gál Tibor, a Gál Tibor pincészet borásza.

„Az idei évjárat a kihívások évjárata volt. Az enyhe tél következtében átteleltek a szőlő kártevői, így már tavasszal komoly károkat okozott a levélatka és az ékköves araszoló, ami minden harmadik rügyet lerágott. Miután sikerült megküzdenünk velük, a csapadékos és párás időjárásnak köszönhetően komoly fertőzési nyomást jelentett a lisztharmat gombabetegség, így nagyon oda kellett figyelni a permetezési fordulók időpontjának betartására.

A kezdeti nehézségek leküzdésébe fektetett munkát eredmény koronázta meg, hiszen nagyon egészséges és egységes szőlőfürtkezdemények alakultak ki augusztus végére. Kár, hogy ezen az éghajlati övön nem tudunk hamarabb szüretelni, mert így a szőlő éréséhez meg kellett várnunk az őszt. Ami már nem kecsegtetett kedvező időjárással. A sok és rendszertelen esőzés, valamint a szomjazó vaddisznók és őzek megtizedelték az eredetileg egészséges termést, így gyakran sok kompromisszumot kellett kötnünk magunkkal a szüreti időpontok tekintetében.

Összességében a korai fehér fajtákra, mely a Csillag borunk alapanyagául szolgálnak és a Pinot Noirunkra büszkék vagyunk, a késői érésű fajtákat később merném csak értékelni.”

Gál Titi

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT