Skip to content

25 éves a pincészet

25 évesek lettünk! Negyed évszázad alatt elültettünk 35 ha szőlőt, készítettünk több, mint 4 millió palack bort, megépítettük a FUZIO-t és vendégül láttunk majdnem 150 000 embert. Megszületett a KÖR címke, a GRIFF madár, a LABIRINTOS, kialakult a GÁL TIBOR márka és túl vagyunk 25 fantasztikusan izgalmas évjáraton.

Rengetegszer változtattunk, tévedtünk, újraértékeltünk, de a célunk mindig az volt, hogy folyamatosan jobbak legyünk. Sok áldozatot hoztunk, hogy a lényegre koncentrálhassunk. Elbúcsúztunk a chardonnay-től, a cabernet-ektől, syrah-merlot-tól, Kocs, Grőber, Szarkás dűlőktől…

Szerintünk  ezen változtatások szükségesek voltak és jó döntésnek bizonyultak. Ezért születésnapunkra úgy  döntöttünk, tovább tisztítjuk a portfoliót.

A Gál Tibor Pincészet hitvallása szerint Eger a házasítások borvidéke, ezért mostantól a házasítások fogják meghatározni a borkészítési filozófiánkat.

Már nem hiszünk abban, hogy azonos márkánévvel különböző minőségi szintek alakuljanak ki, ezért a jövőben csak egy Egri Csillag és egy Egri Bikavér készülhet. Ezek az adott évjárat legjobb borai lesznek.

Hiszünk a dűlő szelekcióban, de már csak a vörös házasításban. A Gál Tibor Pincészet legegyedibb bora a jövőben a SÍKHEGY lesz, de szeretnénk később esélyt adni a Pajadosnak, Áfrikának és Nagy-Eged-hegynek is.

A fajtaborok mennyiségét limitálni fogjuk, és csupán érdekességnek szánjuk őket.

Szeretnénk organikus szőlőbirtokot kialakítani, magasabb színvonalon vendégül látni, és lélegzetelállító borokat készíteni.

Az elmúlt 25 év kijelölte számunkra az irányt, erre megyünk tovább!

Gál Tibor

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT