Skip to content

Február végi beszélgetés Titivel

Annak ellenére, hogy Titivel folyamatosan együtt dolgozunk, bizony még nekem is elég nehéz elcsípni őt. Most szerencsémre sikerült kifaggatnom.Arról kérdeztem, hogy milyennek látta a telet, milyen munkák zajlanak pincében, szőlőben, és mit tervez tavaszra…

Mi történik most a szőlőben?

–          Metszünk. Lassan végzünk a munkákkal. Jelenleg a Pajados dűlőben a Pinot Noirt metsszük, illetve a Síkhegyen körülbelül még két napi metszés van hátra. Mindegyik rövid csapos metszés.

Milyen volt az idei tél?

A tél hosszú volt és nagyon hideg, nemcsak a szőlőnek de nekem is, mert fázós vagyok:)

Ennek ellenére nem okozott nagyobb károkat még a mélyebben fekvő területeken sem. Szerencsére a hideg folytonos volt így nedvkeringés nem tudott elindulni. Illetve reményeink szerint a kártevőket is megritkította a hosszú tél.

Bár már kifelé megyünk a télből, azért mégis kíváncsi vagyok, hogy melyik a kedvenc területed ilyenkor?

A Pajados dűlő. Nagyon szeretem a Pajados dűlő lankáit, amik sokkal szebben kirajzolódnak télen, mint nyáron. Gyönyörű szép hepehupás terület.

Pincében milyen munkák zajlanak most?

A pincében zajlik a 2016-os Egri Csillag előkészítése, derítése, hogy március 15-ére forgalomba tudjuk hozni.

2016-os évjáratból látunk már valamit? Fehérek, vörösek?

2016 telt, vaskos, sok rétű, izgalmas évjárat volt. A fehérek vörösek egyaránt kiemelkedő borok lesznek. Nagyon várom már a 2016-os Síkhely Bikavérünket. Ami az egyik legjobb bikavére lehet a Gál Tibor Pincészetnek.

Most voltál Malmöben – milyen fogadtatása volt a Gál Tibor boroknak?

Úgy tűnik a Gál Tibor boroknak van keresnivalójuk skandináv országokban. A tavalyi norvég sikerek után úgy érzem Svédországban is nagy szeretet fogadott bennünket.

Szuper jól sikerült a malmöi L ‘enoteca borbárban (Svédország legjobb borbárja 2016-ban http://www.sydsvenskan.se/2015-12-24/malmos-basta-vin-lenoteca) a borbemutatóm, megható volt, amikor csak a tiszteletemre bontottak egy 98′-as Ornellaia-t. (Wine Spectator 100p 2001 http://www.winespectator.com/magazine/show/id/43335 )

 Mik a tervek a tavaszra?

Madárcsicsergés :). Tavasszal szeretnénk pótlásokat végezni. Kiváltképp a Pajados dűlőben. Sajnos itt ez almúlt években elég sok tőkehiányunk lett, köszönhetően az eróziónak. A tám berendezést is javítanunk kell.

            Kit tartatsz a legesélyesebbnek a Gál Tibor Emlékdíjra? 

Juhász Ádámot személyesen jelöltem; Hernyák Tomi az egyik legjobb barátom; Varkoly Ádámnak meg elképesztően tisztelem a munkáját. Bármelyikünknek szívesen adnám át a díjat.

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT