Skip to content

Felkészültünk a korai szüretre

A héten megkezdtük a 2018-as szüretet. Az előző hetekben az ültetvényeken az utolsó simítások zajlottak szüret előtt. Fűvágás, hogy amennyiben esik az eső később, ne legyenek sárosak a ládák és könnyen tudjunk közlekedni.

A fürtzóna keleti oldalán folyamatosan ritkítottuk a leveleket, hogy már kora reggel a nap felszárítsa a párás szemeket, viszont a délutáni magas UV sugárzástól védje a fürtöket. Célunk az volt hogy szellősebb legyen a lombfal, hogy az esetleges csapadék után kialakult botrytis ne károsítsa a fürtöket.

Azoknál a fajtáknál, ahol heterogén az érés vagy nagy a termés, például Kékfrankos, Merlot vagy Syrah folyamatosan fürtöt válogattunk.  Lehetőségeinkhez mérten minden fajtánál 1kg / tőke terheléssel dolgozunk.

Elégedettek vagyunk eddig az évjárattal, elég csapadék hullik, szép napos nyarunk van, így a cukorfok is várhatóan megfelelő lesz.

Gál Tibor

Eger, 2018.08.22.

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT