Skip to content

Május eleji helyzetjelentés Tititől

Titivel időről időre mi is megejtünk egy kávét és ilyenkor sok minden megvitatunk.

1, Bár Egerben szerencsésebben alakult az április meglepetés idő, mégsem kímélt bennünket sem az időjárás. Lett-e fagykár a szőlőben?

Sajnos nálunk is van egy-két alacsonyabb területen. Elsősorban a Pajados dűlőnk alacsonyabb lankáin. A kis levélkezdeményeken sajnos látszik a fagykár.

2, Mennyiben befolyásolja ez a vegetációs időszakot? Tavaly is hasonlóan meglepett bennünket a korai meleg, majd az áprilisi fagy.

Ahhoz képest, hogy 3-4 héttel ezelőtt már egyszer beköszöntött a Tavasz, az április fagy és a hirtelen lehűlés nagyobb károkat is tehetett volna a szőlőben, hiszen már elindult a vegetációs időszak.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján fel kell készülnünk az extrém időjárási viszonyokra a jövőben és ki kell dolgoznunk egy gazdaságos és megbízható védekezést, hogy az ebből adódó károkat mérsékelni vagy megelőzni tudjuk. Legyen itt szó füstölésről,  vízpermetről vagy levegő keverésről. Még nem tudom, melyik lenne a leghatékonyabb és legjobb a borvidék szempontjából, de el kell kezdenünk komolyabban gondolkodni róla.

A fagyat átvészeltük. Jelenleg a vegetációs időszak 2-3-4 leveles állapotban van, de vannak olyan mélyebben fekvő területek, ahol még most van csak rügypattanás. Ilyen például a Pajados területünkön a Merlot.

3, Támrendszerek megerősítésével és a pótlásokkal hogy állunk?

A támrendszerek megerősítésével végeztünk. Ez elsősorban a Síkhegyet és a Pajados területet érintette. Jelenleg a Pajadosban végzünk pótlásokat, új oltványok kerültek a Syrah megritkult soraiba.

4, 5 Csillag Weekend? Mi a visszhang? Hogy sikerült a hétvége?

Újra jól sikerült, kb. 10 000 ember, borozós időjárás, nagy sikert aratott az új évjárata a Csillagunknak, kicsit koncentráltabb, minerálisabb, és még tudatosabb, mint az eddigi évjáratok.

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT