Szüret közepén egy pár gondolat Gál Tibor tollából.
Idén augusztus 22-én kezdtük a szüretet.
A pajadosi pinot noirral indult, majd szürkebarát, sauvignon blanc és végül síkhegyi pinot noir. Lassan eljutunk a szüret feléhez. Soha ilyen korai szüretünk nem volt még, de ez idáig optimisták vagyunk, hihetetlenül egészséges és érett gyümölcsöket szedünk.
A fehéreket is igyekeztünk elcsípni, hogy ne legyen túlzón magas a potenciális alkoholtartalom és még a virgonc egri savak is megmaradjanak. A pinot noirok 21-22-es mustfokokkal érkeztek a pincébe, komoly, elegáns, izgalmas vörösborokat várunk tőlük.
Hálásak vagyunk, mert jó időben van lehetőségünk szüretelni, ezáltal gyorsabban, tisztábban halad a munka.
Ütemesen haladnak a dolgok. Ez idáig elégedettek vagyunk a tempóval.
Optimistán tekintünk a 18-as évjáratra. Legyen most elég ennyi.:)
Eger,2018-09-15 Gál Tibor