Skip to content

CABERNET FRANC SZÜLETÉSE

Tibor úttörője a borok szortiment-szűkítésének, vállalva kockázatot, de a maximalizmusból nem enged. A Bikavérek és az Egri csillag mellett viszont jelennek meg olyan kincsek, amik kizárólag az arra érdemes évjáratban születnek meg. Utoljára 2011-ben készített a pincészet önálló Cabernet franc-t, és a 2016-os év ismét megajándékozott minket a lehetőséggel, hogy egy igazi,  fajtát kifejező karakterű bort alkossunk.

A különleges és egyedi évjárat Cabernet franc-jából mindösszesen 1000 palack született a Síkhegy és Pajados dűlők terméséből. 14 hónapig volt 5 hektós magyar tölgyfahordókban, és mostanáig, tehát közel 2 évet érlelődött palackban, mielőtt forgalomba került.
Így ez egy nagyon izgalmas időszak, hogy újra megmutathatjuk kedves vendégeinknek, borkedvelőink számára.

A történethez még hozzátartozik az is, hogy jó ideig hadban álltunk a Cabernet franc-nal, mert a borvidék a későn érő fajtákkal elég mostohán tud bánni, de az elmúlt évek meleg évjáratai kedveztek neki, így egyre izgalmasabb alapanyagok és persze fajtaborok is születnek, mint például most ez a 2016-os.

Első kóstolásra fahéj, szegfűszeg és szilva kompót. Idővel csokis, kávés jegyeket fedezhetünk fel, illetve különleges pipadohányt. Illatkészlete elképesztően sokrétű. Finom, szájat betöltő íz világ. Sokáig elemezhető bor. 

Dűlő: Síkhegy, Pajados
Szüret ideje: október vége
Technológia: 500 literes fakádakban, spontán erjesztés, 25 napos héjon áztatás, majd 14 hónapig 50 literes magyar tölgyfahordókban érlelve
Palackszám: 1000 db
Gasztronómiai ajánlat: Báránysültekhez, füstölt sajtokhoz

További információért kattintson webshopunkra: Gál Tibor Cabernet franc 2016 

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT