Birtok

Lankás dombok. Egyedi karakterek. Selymes borok. A talajok változatossága hihetetlen sokszínűséget mutat. Szinte minden szőlőterületünk különböző talajjal rendelkezik, melyek tulajdonságai jól felismerhetőek a borokban. Egerben egyaránt képesek vagyunk igazán szép, nagy testű fehér és a legelegánsabb vörösborok megalkotására. Pincészetünk kezdetektől fogva arra törekszik, hogy ezeket az adottságokat, a terroirt maximálisan tükrözze a borokban.Ezért Kiemelt hangsúlyt fektetünk a dűlőszelektált kis tételekre. 

Az első telepítéseink a Síkhegy és a Pajados dűlőkben voltak. Kékfrankos, Kadarka, Viognier, Pinot noir és Syrah. A saját szőlőből készített Gál Tibor borok története itt kezdődött. Azóta is leginkább ezeken a területeken bővültünk, de már hozzájutottunk 50 évnél is idősebb ültetvényekhez.

Síkhegy

17,89 hektár
Talaj: agyagos vályog, barna erdőtalaj
Szőlőfajta: Pinot Noir, Szürkebarát,Tramini, Leányka, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon,
Fekvése: D, Dk

Az innen született borok mélyek, intenzívek, és közben rendkívül elegánsak, szerintünk ezek az egri grand cru borok.

Pajados

15,11 hektár
Talaj: Erodált riolittufa képződmény
Fajták: Kékfrankos, Syrah, Pinot Noir,Kadarka, Viognier, Savignon Blanc,Pinot Blanc
Fekvés: D,DK ,DNY

A Pajadosról készült borok tele vannak minerális jegyekkel, hihetetlen gazdagsággal és fűszerekkel. A Gál Tibor Pincészet premier cru borai innen származnak.

Tornyos

4,08 hektár
Talaj: agyagos vályog, barna erdőtalaj
Szőlőfajta: Kékfrankos
Fekvés: ÉK, DK

A Tornyos ma már a Síkhegy részét képezi, de önálló egységként emlegetik a borászok egymás közt. Amelyik évjárat alkalmas arra, hogy limitált szériás Kékfrankost is készítsünk, az általában erről a területről származik.

Áfrika

3,73 hektár
Talaj: agyagos vályog, tufán képződött nyiroktalaj
Fekvés: D
Szőlőfajta: telepítés előtt…

Nagy-Eged

1,03 hektár
Talaj: Erodált mészkő
Fekvés: D, DK
Szőlőfajta: Kékfrankos, Kadarka

A változatos talaj
Egyedülálló talajfajtáink, igazi, természetes, karakteres borokat képesek adni. A természet védjegye megkérdőjelezhetetlen. Mivel a szőlő gyökerei három-négy méteres mélységig is képesek lehatolni a talajban, nem csak a feltalaj típusa, hanem az alatta található alapkőzet is meghatározza a stílusát, az ízvilágát a bornak. Ahogy növekszik a talaj agyagtartalma, úgy válnak a borok testesebbé és koncentráltabbá. A terroir kiismerése az egyik legfőbb törekvésünk, folyamatosan azon dolgozunk, hogy a borok minél kristályosabban kifejezzék a „származásukat”.

A borvidék
„Az egri borvidék erőssége a változatosság. Nem csak a szőlőfajták, termőterületek változatossága, ami alkalmas arra, hogy kiváló cuvée borokat készítsünk, hanem a táj, a város, a falvak és fürdők sokszínűsége, mely lehetőséget teremt arra, hogy változatost élményt nyújtson.” Gál Tibor