Történetünk
Pincészet
birtok
Eger első osztályú dűlőiben gazdálkodunk, 37 hektáron, melyek mindegyike páratlan és rendkívül változatos talajadottságokkal rendelkezik.
Gyönyörű domborzat, különleges mikroklímájú területek, dűlők otthona. Ehhez párosul az izgalmas klímánk, mely hideg, csapadékos teleket, napsütéses, szeszélyes, szeles tavaszt, és forró nyarat jelent. Egerben egyaránt képesek vagyunk igazán szép, nagy testű fehér és a legelegánsabb vörösborok megalkotására.
Pincészetünk kezdetektől fogva arra törekszik, hogy ezeket az adottságokat, a terroárt maximálisan tükrözze a borokban. Már id. Gál Tibor is nagy hangsúlyt fektetett a dűlőszelektált tételekre, amiben a terroir jegyek legjobban visszaköszönnek. Jelenlegi célunk, hogy az egri jelleget a legmagasabb szinten képviseljük és nagy márkákat építsünk, mint az Egri Csillag és az Egri Bikavér.
Síkhegy: 17,89 hektár
Talaj: agyagos vályog, barna erdőtalaj
Szőlőfajta: Pinot Noir,Szürkebarát,Tramini,Leányka,Kékfrankos,Cabernet Franc ,Cabernet Sauvignon,
Fekvése: D, Dk
Nagy-Eged: 1,03 hektár
Talaj: Erodált mészkő
Fekvés: D, DK
Szőlőfajta: telepítés előtt…
Pajados: 15,11 hektár,
Talaj: Erodált riolittufa képződmény
Fajták: Kékfrankos, Syrah, Pinot Noir,Kadarka, Viognier, Savignon Blanc,Pinot Blanc
Fekvés: D,DK ,DNY
Tornyos: 4,08 hektár
Talaj: agyagos vályog, barna erdőtalaj
Szőlőfajta: Kékfrankos
Fekvés: ÉK, DK
Áfrika: 3,73 hektár
Talaj: agyagos vályog, tufán képződött nyiroktalaj
Fekvés: D
Szőlőfajta: telepítés előtt…