Történetünk

Pincészet

Megtartva meghaladni. Mi más lehetne egy második generációs, kiváló előddel rendelkező családi birtokunk mottója. Id. Gál Tibor volt az első igazi tudatos, professzionális borász Magyarországon, ez sokak meggyőződése. Korai elvesztése után azonban fiára, ifj. Gál Tiborra várt a feladat, hogy tovább építse a családi hagyatékot. Jelenleg több, mint 13 éve az ő gondolkodása, filozófiája mentén halad a borászatunk, id. Gál Tibor elvei mentén, de újult, korszerű, saját elképzeléseket megvalósítva. Markáns, jövőbe mutató elképzelések jellemzik pincészetünket, ami ifj. Gál Tibor elszántságának és profizmusának köszönhető. Kortárs borok, kortárs gondolatok mentén éljük mindennapjaink. Olyan borok elkészítése a célunk, amik méltón képviselik a borvidék csodás adottságait, prezentálják a sokszínűségét és természetesen kiváló minőségben kerülnek ki a kezeink közül. A természet szeretete és csodálata nagy hangsúlyt kap boraink készítésekor. A jövőben szeretnénk egy olyan önfenntartó, organikus birtokot kialakítani, ahol minden szőlőt a borkészítéshez, és minden jószágot, zöldséget és gyümölcsöt a saját ökológiai gazdaságunkból biztosítunk a konyhánknak és vendégeinknek. A következő generáció megszületésével letettük az alapjait egy hosszú borászdinasztia létrehozásának. Büszkék vagyunk a múltunkra, és büszkék szeretnénk lenni a jövőnkre is, ezért mindennapjaink során minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy nem csak megtartani, de meg is tudjuk haladni azt az örökséget és tudást, melyet édesapánk a családunkra hagyott.

birtok

Eger első osztályú dűlőiben gazdálkodunk, 37 hektáron, melyek mindegyike páratlan és rendkívül változatos talajadottságokkal rendelkezik.

 Gyönyörű domborzat, különleges mikroklímájú területek, dűlők otthona. Ehhez párosul az izgalmas klímánk, mely hideg, csapadékos teleket, napsütéses, szeszélyes, szeles tavaszt, és forró nyarat jelent. Egerben egyaránt képesek vagyunk igazán szép, nagy testű fehér és a legelegánsabb vörösborok megalkotására.
Pincészetünk kezdetektől fogva arra törekszik, hogy ezeket az adottságokat, a terroárt maximálisan tükrözze a borokban. Már id. Gál Tibor is nagy hangsúlyt fektetett a dűlőszelektált tételekre, amiben a terroir jegyek legjobban visszaköszönnek. Jelenlegi célunk, hogy az egri jelleget a legmagasabb szinten képviseljük és nagy márkákat építsünk, mint az Egri Csillag és az Egri Bikavér.

Síkhegy: 17,89 hektár
Talaj: agyagos vályog, barna erdőtalaj
Szőlőfajta: Pinot Noir,Szürkebarát,Tramini,Leányka,Kékfrankos,Cabernet Franc ,Cabernet Sauvignon,
Fekvése: D, Dk

Nagy-Eged: 1,03 hektár
Talaj: Erodált mészkő
Fekvés: D, DK
Szőlőfajta: telepítés előtt…

Pajados: 15,11 hektár,
Talaj: Erodált riolittufa képződmény
Fajták: Kékfrankos, Syrah, Pinot Noir,Kadarka, Viognier, Savignon Blanc,Pinot Blanc
Fekvés: D,DK ,DNY

Tornyos: 4,08 hektár
Talaj: agyagos vályog, barna erdőtalaj
Szőlőfajta: Kékfrankos
Fekvés: ÉK, DK

Áfrika: 3,73 hektár
Talaj: agyagos vályog, tufán képződött nyiroktalaj
Fekvés: D
Szőlőfajta: telepítés előtt…