2 x BIKAVÉR TRILÓGIA

Talán az egyik legnagyobb ajándék, ha egy családban mindenki ugyanazzal a talentummal van megáldva, így egymás iránti szeretetnyelvük kiteljesül.

Zene hozzá: Andrea♡Matteo♡Virginia BOCELLI * The Greatest Gift

Bikavér trilógia, amiben az egész hitvallásunk ötvöződik. Két dűlőválogatás és az alap Bikavérünk egy csomagban. Éld át az egri szőlőtőkék között lengedező szellőt, érezd a vulkanikus riolittufa ásványosságát és tüzességét, simogasd a lelked a telt, mély egri karakterrel.

A csomag tartalma:
2 db Egri Bikavér Superior 2020, 2 db Pajados Egri Bikavér Grand Superior 2018, 2 db Síkhegy Egri Bikavér Grand Superior 2017
*Válassz hozzá 6-os faládát a karácsonyfa alá!

Loading...

29.900 FtKlubtag ár: 25415 Ft

Egri Bikavér Superior 2020

A Gál Tibor Pincészet és Titi munkásságának ikonikus bora. Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Pinot noir házasítása a fajták külön érlelődtek 500 literes hordókban majd egy év múlva lettek házasítva. Szép gyümölcsös, elegáns, jól iható, tökéletes bisztro bor.

Pajados Egri Bikavér Grand Superior 2018

A Pajados egy nagyon kedves terület, szép nagy egybefüggő, dimbes-dombos lankákkal. Különösen ősszel szép, amikor az októberi napsugarak kiemelik a több színárnyalatban pompázó szőlőleveleket. A távolban pedig látni innen a Nagy- Egedet.

Dűlős Bikavér, egy modern elgondolás, melyben a termőhely értékét házasításban mutatjuk meg. Illatában szeder, áfonya, szilva fahéjjal fűszerezve, ízben pedig életre kelnek a gyümölcsök. Kékfrankos-kadarka alap mellett Syrah, Franc, Merlot és Pinot noir tesz teljessé. Teljes érettségben szüreteltük, spontán erjedt, majd 500 literes hordókban érlelődött, 15% új fával. Nem szűrtük, nem derítettük.

Síkhegy Egri Bikavér Grand Superior 2017

A Síkhegyről: “Jó pár évvel ezelőtt egy nyári délután kimentem a szőlőbe futni a kutyámmal. Már inkább kora este volt mint délután, a kocsit az Almagyaron tettem le és onnan felfutottam egészen a Síkhegyig. Ott megálltam és ekkor megcsapott az erdőből érkező lágy nyári szellő, fantasztikus harapni való nyári illat, és a koncertet adó madársereg. Talán lényegtelen történet, de bennem élesen él. Szabad voltam és élveztem ennek a területnek az összes szépségét.”

A Síkhegy Grand Bika a Pajados párja, kicsit talán mint a kávé, ha a Pajados világos pörkölésű akkor a Síkhegy mindenképp sötét. Szilva, áfonya, meggy, szegfűszeg, rózsabors, és kávé. Spontán erjedés fakádban, 14 hónap 500 literes tölgyfahordóban 20 % újhordó.

Nagyon elegáns, kifinomult bor, progresszív gondolat. Igazán nagy bor. Mindenből épp elég, de mégis minden elképesztő hangsúllyal. Hömpölyög, elkap, elenged, felszáll, újra magával ragad. Tűhegyen álló fejre állított piramis.

Gasztronómiai ajánlat

Bárány gerinc illatos sült mazsolás padlizsán salátával, mentás dresszinggel.