Cabernet franc 2016

Első kóstolásra fahéj, szegfűszeg és szilva kompót. Idővel csokis, kávés jegyeket fedezhetünk fel, illetve különleges pipadohányt. Illatkészlete elképesztően sokrétű. Finom, szájat betöltő íz világ. Sokáig elemezhető bor.

Loading...

7.100 FtKlubtag ár: 6035 Ft

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Dűlő

Síkhegy

Szüret ideje

október vége

Technológia

500 literes fakádakban, spontán erjesztés, 25 napos héjon áztatás, majd 14 hónapig 50 literes magyar tölgyfahordókban érlelve.

Palackszám

1300 db

Gasztronómiai ajánlat

Báránysültekhez, füstölt sajtokhoz

Érdekesség

2011-ben készült utoljára tiszta Cabernet franc. Különleges évjáratokban jövünk ki fajtaborral, a 2016-os év megajándékozott minket az új lehetőséggel.

Analitikai adatok

Alkohol: 14,3 vol. %, Titrálható sav: 4,9 g/l, Cukor: 1,6 g/l, Szabad SO2: 8 mg, Összes SO2: 56 mg/l, Cukormentes Extrakt: 28,8 g/l, Illósav.t.: 0,62 g/l