Cabernet franc 2016

Első kóstolásra fahéj, szegfűszeg és szilva kompót. Idővel csokis, kávés jegyeket fedezhetünk fel, illetve különleges pipadohányt. Illatkészlete elképesztően sokrétű. Finom, szájat betöltő íz világ. Sokáig elemezhető bor.

Loading...

11.950 FtKlubtag ár: 10158 Ft

Dűlő

Pajados, Síkhegy

Szüret ideje

október vége

Technológia

500 literes fakádakban, spontán erjesztés, 25 napos héjon áztatás, majd 14 hónapig 50 literes magyar tölgyfahordókban érlelve.

Palackszám

1000 db

Gasztronómiai ajánlat

Báránysültekhez, füstölt sajtokhoz

Érdekesség

2011-ben készült utoljára tiszta Cabernet franc. Különleges évjáratokban jövünk ki fajtaborral, a 2016-os év megajándékozott minket az új lehetőséggel.

Analitikai adatok

Alkohol: 14,3 vol. %, Titrálható sav: 4,9 g/l, Cukor: 1,6 g/l, Szabad SO2: 8 mg, Összes SO2: 56 mg/l, Cukormentes Extrakt: 28,8 g/l, Illósav.t.: 0,62 g/l