EGER SZERINTÜNK VÁLOGATÁS

Három fiatal egri borász – Böjt Gergő, Gál Tibor, Lőrincz György – egy borválogatásban. Mindhárman saját Egri Csillag és Bikavér boraikon keresztül mutatják meg, hogy szerintük milyen Eger. Izgalmas összeállítás, összekóstolásra, vakkóstolásra és egyéb játékokra.

A VÁLOGATÁS TÉTELEI

Böjt Egri Bikavér 2016
St. Andrea Áldás Egri Bikavér Superior 2018
Gál Tibor Egri Bikavér Superior 2017
Gál Tibor Egri Csillag 2019
St. Andrea Napbor Egri Csillag 2019
Böjt Egri Csillag Superior 2019

Loading...

14.500 FtKlubtag ár: 12325 Ft

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Jellemzők

x Böjt Egri Bikavér 2016, Kékfrankosra épült, cabernet, blauburger és zweigelt házasítása. Hűvös karakterű izgalmas vörös bor erdei gyümölcsös jegyekkel.

x St. Andrea Áldás Egri Bikavér Superior 2018, Mély és komplex illatvilág, érett fekete bogyósok, valamint a vulkanikus dűlők adta ásványos jegyek is felfedezhetőek.

x Gál Tibor Egri Bikavér Superior 2017, Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Pinot noir házasítása. A fajták külön érlelődtek 500 literes hordókban majd egy év múlva lettek házasítva.

x Gál Tibor Egri Csillag 2019, Illatában mezei virágok, lonc, kamilla mellett érett citrusosság, citrom-, és narancshéj jellemző. Leányka, Királyleányka mellett a Szürkebarát, Viognier ad érdekes karakter a bornak.

x St. Andrea Napbor Egri Csillag 2019, Lendületes, ásványos fehérbor. Illatában egres, körte, érett citrusok, zöldfűszerek és kis nedves kő is felsejlik. Energikus, ropogós, zamatos, azaz nagyon egries bor.

x Böjt Egri Csillag Superior 2019, Riesling, Sauvignon, Leányka és kevés Muskotály. Préselés után hűtött tartályban erjedt szárazra, majd seprőn kerekedett tovább.

Analitika

Böjt Egri Bikavér 2016: Alkohol: 13 % Maradék cukor: – g/l, Titrálható Savtartalom: 5.5 g/l, pH: 3.62, Extrakt-tartalom: 28.9 g/l
St. Andrea Áldás Egri Bikavér Superior 2018: Alkoholtartalom: 14,7%, Titrálható savtartalom: 5,3 g/l, Extrakt-tartalom: 29,3 g/l
Gál Tibor Egri Bikavér Superior 2017: Alkohol: 13,5 vol. %, Titrálható sav: 5,2 g/l Extrakt-tartalom: 27,2 g/l
Gál Tibor Egri Csillag 2019: Alkohol: 12,5 vol. %, Titrálható sav: 4,8 g/l, Extrakt-tartalom: 17,3 g/l
St. Andrea Napbor Egri Csillag 2019: Alkoholtartalom: 13,0%, Titrálható savtartalom: 5,5 g/l, Extrakt-tartalom: 18,4 g/l
Böjt Egri Csillag Superior 2019: Alkohol: 13 %, Maradék Cukor: 3,8 g/l, Titrálható Savtartalom: 6.6 g/l, pH: 3.15, Extrakt-tartalom: 19.3 g/l