FEHÉR KARÁCSONY

Három meghatározó és nagy jelentőségű fehér bor pincészetünk életében. Rajnai rizling, mely a legfőbb karakterét adta a Glória nevű borunknak, amely pedig megrajzolta az Egri Csillag kezdeti útját. A három bor útja egybeolvad. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk!


Az ünnepi csomag ára kedvezményes, ezért egyéb kedvezményekkel nem összevonható. (pl. klubkártya)

A csomag tartalma:
– Egri Csillag 2020
– Glória 2007
– Rajnai rizling 2007

Loading...

29.900 FtKlubtag ár: 25415 Ft

Elfogyott

Egri Csillag 2020

Illatában mezei virágok illata, lonc, kamilla mellett érett citrusosság, citrom-, narancshéj jellemző. Ízében visszaköszönnek az illatok finom ásványossággal kiegészítve. Kerek, olajos korty, izgalmas összetételre utal. Leányka, Királyleányka mellett a Szürkebarát, Viognier ad érdekes karakter a bornak. Folytatása a korábbi évjáratoknak. Jól megkomponált bor, kiváló termőhelyről.

Glória 2007

Glória volt az első olyan (házasított) nagy fehér borunk, ami a borvidék alap adottságait vette figyelembe, vagyis azt hogy ez egy házasításra épülő borvidék. Itt a legjobb fajtákat és dűlőket hoztuk szinergiába, és készítettük el komoly, fajsúlyos házasítást. Valójában ebből a borból vezettük le később az Egri csillagot 3 évvel később 2010-ben.

Ez a bor szinte csoda. Már pohárba kerüléskor tükrözi, hogy nem csak egy borról van szó. Megjelenésével is kéri, hogy hajtsunk előtte fejet. Illatában a tavaszi rét virágainak sűrű komplexitása, mely izgalommal uralkodik. Mindez nem hivalkodóan vagy kérkedően, hanem alázattal és méltósággal. Ízében is ezt a furfangosságot viszi tovább. Lendületes savak, minerális jegyek teszik légiessé, ámde mégis melegséget áraszt.

Chardonnay, Pinot blanc, Viognier, Rajnai rizling az Áfrika, Pajados és Szarkás dűlőkből.

Rajnai rizling 2007

Áfrika dűlő gyümölcsei az innen szüretelt Rajnai rizlingek, izgalmas kis tételek, néhány száz palackot készítettünk belőlük, de nagyon nagyon ritka évjáratokban.
Ez a 2007-es Rajnai rizling volt az alapja a szintén 2007-ben megalkotott első nagy fehérbor házasításunknak, a Glóriának. Ez a rajnai volt a vezérfajta a borban, ami a szerkezetét és jellegét, finomságát, lendületét és gerincét meghatározta. Ezen gondolat mentén kezdett kirajzolódni a későbbi Egri csillag bor. Ám szerettünk volna önálló tételt is készíteni a ebből a rajnaiból, így született meg ez a 2007-es különleges bor.