KLASSZIKUSOK AZ ASZTALRA

Az igazi klasszikus karácsony tisztelőinek, akiknek évről évre a hagyományos ízek adják az ünnep legjavát! Csillogó ponty halászlé,  zsírjában sült libamáj, édes vanília sodós mákos guba, ropogós libasült és mazsolás párolt káposzta!

A csomag tartalma:
– Pinot noir 2019, Kadarka 2021, Egri Bikavér Superior 2020, Kékfrankos 2017, Cabernet Sauvignon 2013, Pinot noir Reserve 2013

Válassz hozzá fadobozt a karácsonyfa alá!

Loading...

21.990 FtKlubtag ár: 18692 Ft

Egri Bikavér Superior 2020

Titi munkásságának ikonikus és legfontosabb bora. Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Pinot noir házasítása a fajták külön érlelődtek 500 literes hordókban majd egy év múlva lettek házasítva. Igazán kifejező, karakteres és egyben bársonyos textúra, finom fűszerekkel és gyümölcsökkel.

Pinot noir 2019

Birtok Pinot Noir. Pajados és Síkhegy dűlőről szüretelve. Fajtajelleg, gyümölcsös, csipkebogyó, piros gyümölcsök, avar, gomba, bors. Elegáns, nagyon jó ívású bor.

Spontán erjedt, 60 % fahordóban, 40 % tartályban érlelve 9 hónapig.

Pinot noir Reserve 2013

Dűlőszelektált Pinot Noir a Pajados dűlőről. 2013-ban hosszú meleg nyár volt, mely tanninosabbá, testesebbé varázsolta ezt a bor. Fajtajegyek, avar, gomba, földes jegyek, érett gyümölcsök, magasabb alkohol, erősebb tannin, kerek kortyok, végtelen lecsengés. Nagy évjárat nagy bora. Igazi csemege.

Kadarka 2021

Kacérkodtunk a gondolattal, hogyan lehetne egy igazi nyári vörösbort készíteni! Így született meg ez a jó ivású, alacsony alkoholtartalmú 2021-as Kadarka, melyet fehérboros eljárással készítettünk. Hűtött erjesztés, acél tartály, korai palackozás. Manapság divat a világban ez a típusú bor, szerettük volna kipróbálni mi is ezt a stílust. Nagyon kedveljük, érdemes jól behűteni (8-10°C). Egy forró nyári fűnyírás után, igazi frissítő lesz!

Kékfrankos 2017

Határozott vörösbor, igazán fajtajelleg. Remek területen a Síkhegyen van a Kékfrankos , nagyon jól érzi itt magát, mindig csodaszép, lehet benne gyönyörködni. Most már több mint 25 éves tőkék, a borász büszkeségére.

Illatban kökény, szeder, meggy, rózsabors, mely ízben kiegészül vaníliával, és csokoládéval. Limitált bor 1600 palack készült belőle.

Fakádban spontán erjedt, egy évet érlelődött 500 literes hordóban. A Kékfrankos? Megbízható őrző kutya. Mindig.

Cabernet sauvignon 2013

Talán a világ legismertebb és legkedveltebb bora. Mi sokáig távolról figyeltük, de azért telepítettünk egy kicsit, mert úgy tűnt izgalmas komponense lehet a Bikavérnek. Ezt nagyon nem bánjuk. Hihetetlen robusztus és tartalmas karaktert ad neki, és néha néha megörvendeztet azzal, hogy önálló bor is születik belőle. Történt ez 2013-ban is, amit hosszú-hosszú érlelés után most forgalomba hozunk. Elvezzétek!
24 hónap hordó első és másodtöltés, majd palackos érlelés, Síkhegy dűlő, kis tétel.