#OLD FASHIONED

Az idei karácsony mindenki számára különleges lehet a tavalyi után. Új remények és a hála sokszorosa. Az ünnepek alkalmából összeállítottunk egy igazán különleges csomagot, melyben olyan borok érhetők el, melyek nagy részét csak borvacsorák, vertikális kóstolóink alkalmával bontunk. Szeretettel ajánljuk mindenkinek!

Az ünnepi csomag ára kedvezményes, ezért egyéb kedvezményekkel nem összevonható. (pl. klubkártya)

A csomag tartalma:
– Syrah-Merlot 2005, Kadarka 2009, Glória 2007, Rajnai rizling 2007, TITI Pinot noir Válogatás 2007, Tramini 2003

Loading...

99.000 FtKlubtag ár: 84150 Ft

Elfogyott

Syrah-Merlot 2005

Ez a bor maga a buja mélység, a Syrah keleties fűszerével és a Merlot gömbölyű varázsával. A karácsony megtestesítője: aszalt szilva, szeder, áfonya, szegfű, fahéj és ánizs.

Tramini 2003

Ez a nem mindennapi bor 51 hónapot töltött tölgyfahordóban , mindannyiunk nagy örömére. Fantasztikus illat, gyönyörű arany szín. Igazi remekmű ez a bor. Két és fél évig hordóban pihent, hársfavirág, méz, aranymazsola mind illatban, mind ízben. Nagy beszélgetések mellé ajánljuk!

Glória 2007

Ez a bor szinte csoda. Már pohárba kerüléskor tükrözi, hogy nem csak egy borról van szó. Megjelenésével is kéri, hogy hajtsunk előtte fejet. Illatában a tavaszi rét virágainak sűrű komplexitása, mely izgalommal uralkodik. Mindez nem hivalkodóan vagy kérkedően, hanem alázattal és méltósággal. Ízében is ezt a furfangosságot viszi tovább. Lendületes savak, minerális jegyek teszik légiessé, ámde mégis melegséget áraszt.

Chardonnay, Pinot blanc, Viognier, Rajnai rizling az Áfrika, Pajados és Szarkás dűlőkből.

Kadarka 2009

Elegáns rubinvörös szín, illatában a meggy, cseresznye mellet némi fűszerezettség fedezhető fel. Lendületes, de nem túl tolakodó savak kísérik végig az illatában is megjelenő ízeket, társulva a kékhúsú erdei gyümölcsökkel.
18 hónapot érlelődött magyar tölgyfahordóban, majd 6 hónapot palackban.
Igazi klasszikus étel mellé ajánljuk: vörösboros kacsamell párolt vöröskáposztával.

Rajnai rizling 2007

Áfrika dűlő gyümölcsei az innen szüretelt Rajnai rizlingek, izgalmas kis tételek, néhány száz palackot készítettünk belőlük, de nagyon nagyon ritka évjáratokban.
Ez a 2007-es Rajnai rizling volt az alapja a szintén 2007-ben megalkotott első nagy fehérbor házasításunknak, a Glóriának. Ez a rajnai volt a vezérfajta a borban, ami a szerkezetét és jellegét, finomságát, lendületét és gerincét meghatározta. Ezen gondolat mentén kezdett kirajzolódni a későbbi Egri csillag bor. Ám szerettünk volna önálló tételt is készíteni a ebből a rajnaiból, így született meg ez a 2007-es különleges bor.

TITI Pinot noir 2007

"A TITI Pinot 2007 a TITI válogatás utolsó bora. Ez volt az első olyan Pinot noir sor, ami konkrétan az én nevemhez köthető, 04, 05, 06, 07-es évjáratokban készült, és akkoriban nagyon nagy különlegesség volt, hogy átlátszó volt a címke. Anno 14-15 évvel ezelőtt ez újdonságnak számított. és én hihetetlenül élveztem, hogy valamilyen különleges csomagolásban tudjuk megjeleníteni, amin a becenevem is szerepel. Nagyon büszke voltam rá és a mai napig vagyok is, hogy apa idejében is létezett már egy olyan bor, amihez az én gondolataim és nevem kapcsolódott. A legjobb dűlők házasítása volt ez a 2007-es, Síkhegy, Pajados és Grőber dűlők legszebb hordóinak válogatása. " Ifj. Gál Tibor