Pajados Bikavér Grand Superior 2018

A Pajados egy nagyon kedves terület, szép nagy egybefüggő, dimbes-dombos lankákkal. Különösen ősszel szép, amikor az októberi napsugarak kiemelik a több színárnyalatban pompázó szőlőleveleket. A távolban pedig látni innen a Nagy- Egedet.

Dűlős Bikavér, egy modern elgondolás, melyben a termőhely értékét házasításban mutatjuk meg. Illatában szeder, áfonya, szilva fahéjjal fűszerezve, ízben pedig életre kelnek a gyümölcsök. Kékfrankos-kadarka alap mellett Syrah, Franc, Merlot és Pinot noir tesz teljessé. Teljes érettségben szüreteltük, spontán erjedt, majd 500 literes hordókban érlelődött, 15% új fával. Nem szűrtük, nem derítettük.

Loading...

5.950 FtKlubtag ár: 5058 Ft

Fajta

Cabernet Franc, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah

Borvidék

Eger

Dűlő

Pajados

Szüret ideje

szeptember 15 – október 15.

Technológia

20 napos héjon áztatás, spontán erjesztés fakádakban. Érlelés 14 hónapig 1,2,3 éves 500 literes Magyar tölgyfahordóban.

Palackszám

1300 db

Gasztronómiai ajánlat

Lassan sült marhanyak sóban sült céklával és fűszeres édesburgonyával

Analitikai adatok

Alkohol: 13,5 vol. %, Titrálható sav: 5,2 g/l, Cukor: 1,5 g/l, Szabad SO2: 18 mg/l, Összes SO2: 73 mg/l, Cukormentes Extrakt: 27,7 g/l, Illósav.t.: 0,63 g/l