Síkhegy Bikavér 2016

Lehengerlő tanulmányillat. Olyan sokrétű és sokszínű, hogy lehetetlen leírni, elég csak hinni benne, hogy ez a SÍKHEGY. Filigrán bor, hihetetlen eleganciával. Mindenből épp elég, de mégis minden elképesztő hangsúllyal. Hömpölyög, elkap, elenged, felszáll, újra magával ragad. Tűhegyen álló fejre állított piramis.

Loading...

8.400 FtKlubtag ár: 7140 Ft

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Fajta

Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah

Borvidék

Eger

Dűlő

Síkhegy

Szüret ideje

Október 1-20.

Technológia

A szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes feldolgozás követett. A macerálás, héjon tartás ideje hosszú 20-30 nap. Préselés után a borokat 18 hónapig 500 literes hordókban érleltük.

Gasztronómiai ajánlat

Bárány gerinc mazsolás padlizsán salátával.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet

16-18 °C, fogyasztás előtt legalább fél órát levegőztessük.

Analitikai adatok

Alkohol: 13,25%, T. sav: 5,1 g/l, Cukor: 1,3 g/l, Szabad SO2: 13 mg, Összes SO2: 64 mg/l, Cuk.m. Extr.: 25,2 g/l, Illósav.t.: 0,7 g/l