Síkhegy Pinot noir 2002

Közepes rubin színű, bársonyos meleg illatokkal rendelkező bor. Illatában és ízében egyaránt felfedezhető benne a megy, aszalt szilva, étcsokoládé, pörkölési aromák. Ízében a háttérbe húzódva rálelhetünk a gombás jegyekre is. Szép, elegáns, nem túl hivalkodó savak szépen támogatják a melegséget áraszó intenzív alkoholt. Nagy potenciállal rendelkezik, öt- tíz év múlva lesz a csúcsán.

Loading...

30.000 FtKlubtag ár: 25500 Ft

Borvidék

Eger

Dűlő

Grõber, Kocs, Pajados, Síkhegy

Technológia

A kíméletes feldolgozást hosszú 20-25 napos macerálás követte, fakádakban. A fakádak lehetővé tették az erjedés ideje alatti kézi csömöszölést. A bor kisméretű fahordóban érlelődik 12-14 hónapon keresztül, melyet 6 hónapos palackos érlelés követ.

Érdekességek

Gyönyörű évjáratnak mondható, olykor szélsőséges időjárással. A nyári nagy meleg mellett rendkívüli mennyiségű és gyakoriságú csapadék volt a jellemző. A szüret idejére viszont újra nyáriassá fordult az időjárás és a hosszú napsütéses hetek kiváló mustfokokat eredményeztek. Sok helyen 24-25 rekord mustfokokat értek el. Ebben az évben talán a legszebbnek a Pinot Noir ígérkezik, de kiválóan beértek a fehérszőlők is. Legalább fél óra levegőztetés után 18 c.-fokon fogyasszuk.

Gasztronómiai ajánlat

Különböző bárányból készült ételek megfelelő kísérője lehet.

Analitikai adatok

Alkohol: 14,6 vol. %, Titrálható sav: 4,9 g/l, Cukor: 1,7 g/l, Szabad SO2: 20 mg, Összes SO2: 61 mg/l, Cukormentes Extrakt: 28,7 g/l, Illósav.t.: 0,87 g/l