SZENTESTE

Tökéletes összhangban az ünnepi vacsorához!

A Szenteste borait úgy válogattuk össze, hogy a klasszikus fogások mellé biztosan kerüljön megfelelő bor.
Aktuális tételeink mellett muzeális borokat is tettünk a csomagba.

Az ünnepi csomag ára kedvezményes, ezért egyéb kedvezményekkel nem összevonható. (pl. klubkártya)

A csomag tartalma:
Glória 2007, Szürkebarát 2016, Egri Bikavér Superior 2018, Kadarka 2009,  Syrah 2017, Cabernet franc 2016

Loading...

49.900 FtKlubtag ár: 42415 Ft

Elfogyott

Glória 2007

Glória volt az első olyan nagy (házasított) fehér borunk, ami a borvidék alap adottságait vette figyelembe, vagyis azt hogy ez egy házasításra épülő borvidék. Itt a legjobb fajtákat és dűlőket hoztuk szinergiába, és készítettük el komoly, fajsúlyos házasítást. Valójában ebből a borból vezettük le később az egri Csillagot 3 évvel később 2010-ben.

Ez a bor szinte csoda. Már pohárba kerüléskor tükrözi, hogy nem csak egy borról van szó. Megjelenésével is kéri, hogy hajtsunk előtte fejet. Illatában a tavaszi rét virágainak sűrű komplexitása, mely izgalommal uralkodik. Mindez nem hivalkodóan vagy kérkedően, hanem alázattal és méltósággal. Ízében is ezt a furfangosságot viszi tovább. Lendületes savak, minerális jegyek teszik légiessé, ámde mégis melegséget áraszt.

TITI Egri Bikavér Superior 2018

A Gál Tibor Pincészet és Titi munkásságának ikonikus és legfontosabb bora. Első évjárat mely már Superiorként kerül forgalomba. Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Pinot noir házasítása a fajták külön érlelődtek 500 literes hordókban majd egy év múlva lettek házasítva. Szép gyümölcsös, elegáns, jól iható, tökéletes bisztro bor.

Kadarka 2009

Elegáns rubinvörös szín, illatában a meggy, cseresznye mellet némi fűszerezettség fedezhető fel. Lendületes, de nem túl tolakodó savak kísérik végig az illatában is megjelenő ízeket, társulva a kékhúsú erdei gyümölcsökkel.
18 hónapot érlelődött magyar tölgyfahordóban, majd 6 hónapot palackban.
Igazi klasszikus étel mellé ajánljuk: vörösboros kacsamell párolt vöröskáposztával.

Szürkebarát 2018

Tiszta, érett gyümölcsös illat, mézes, mangós aromák, Ízében telt, olajos korty, szép savszerkezettel. Tömör nektáros íz, kellő fűszerességgel.
Felszáraz fehérbor.

Cabernet franc 2016

Első kóstolásra fahéj, szegfűszeg és szilva kompót. Idővel csokis, kávés jegyeket fedezhetünk fel, illetve különleges pipadohányt. Illatkészlete elképesztően sokrétű. Finom, szájat betöltő íz világ. Sokáig elemezhető bor.