Titi Bikavér 2016

Megkapó rubin szín, fiatalos, lendületes, intenzív gyümölcsillatok határozott fűszerességgel. Meleg korty, lágy textúra, enyhe pikánsság. Fiatal, de kerek tanninszerkezet, krémes, lágy utóíz.
2016 kiváló évjárat, általában gyümölcsös, ásványos borok születtek. Egy igazán kivételes kortárs bor.

Loading...

3.200 FtKlubtag ár: 2720 Ft

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Fajta

Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Portugieser

Borvidék

Eger

Dűlő

Pajados, Síkhegy

Szüret ideje

Szeptember 15 – október 20.

Technológia

Szeptember végén, október elején szüreteljük az alapanyagokat, teljes érettségben, majd kis ládákba szedve, kíméletesen préseljük a fajtákat külön, 55 hektoliteres fakádakban 20-22 napig maceráljuk (héjon tartjuk az alapanyagot, háromszor körfejtjük egy nap.) Kb. 8-12 hónapig 500 literes hordókban (15 % új fahordó) érleljük, majd házasítjuk és palackozzuk.

Gasztronómiai ajánlat

Burgundi Bivaly ragú, Vörösboros kakaspörkölt, Báránycsülök

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet

16-18 C°, fogyasztás előtt kicsit levegőztessük.

Analitikai adatok

Alkohol: 13,01 % vol, T. sav: 5,8 g/l, Cukor: 0,8 g/l, Szabad SO2: 11 mg, Összes SO2: 57 mg/l, Cuk.m. Extr.: 27,5 g/l, Illósav.t. : 0,66 g/l