Skip to content

Szüreti jelentés


Augusztus 8-án kezdtük idén a szüretünket, korábban, mint a tavalyi évben.

 Az eddigi tapasztalataink alapján 2017-es év rendkívül komoly, hosszú távú évjáratnak mutatkozik. Bár alacsonyabb a termésátlag, mint az elmúlt 3 évben, de magas az induló cukor és a várható alkohol tartalom.  Barna magok, finom tanninok, puha borok jellemzőek. A kierjedt rozé és Csillag alapanyagok nagyon illatosak, feszesek, elegánsak. A kierjedt Pinot Noirok is rendkívül elegánsak, már most ihatóak és kedvesek.

A Syrah és a Cabernet Franc még erjed, a Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon szüretével még néhány napig várunk, hogy elérje a teljes érettséget.

Idén elindult a dűlősítés folyamata, szeretnénk felfelé építkezni, tudatosítani a szortimentet.

Eddig a fajtákat tartottuk szem előtt, mostantól a dűlők egyediségének rendelünk alá mindent.

Idei év fontos szempontja az volt, hogy megismerjük a dűlők karakterét, így már csak dűlőn belüli házasításokat készítünk, úgy mint Pajados vagy Síkhegyi bor. Sokkal inkább fontos a dűlők kifejeződése, mint a fajták választéka.

Eger, 2017.10.18.                                                               (ifj. Gál Tibor)

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT