Skip to content

2019 Február – Metszés vége

A közelmúltban végeztünk a metszéssel, idén, átállási évben vagyunk, mert egy új technikát, a Simont & Sirch féle technikát próbáljuk átültetni a saját ültetvényeinkre, valamint a rövid csapos metszésről egységesen állunk át rövid szálvesszős metszésre.

Ez a többszörös átállás jelentősen lassította a folyamatokat, hiszen egy új típusú hozzáállást követelt meg az emberektől, de úgy érzem lehetőségeinkhez képest szép munkát végeztünk. 
Körülbelül másfél hónap múlva fogjuk látni az eredményeket, amikor a természet megindul és a rügyek kifakadnak. Kíváncsian várom, hogy sikerült-e meggyőznünk a szőlőtőkéinket, hogy úgy nőjjön (a javára), ahogy mi szeretnénk…:) 

A metszés végével pedig elindul a szálvesszők lekötése, a következő időszak munkái pedig a támberendezések megigazítása, dróthúzás, valamint talajelőkészítés a takarónövények vetéséhez. 

Gál Tibor 

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT