Idén a valaha volt legkorábban kezdett és végződött szüretünk. Elégedettek vagyunk, végig jó idő volt, jó ütemben sikerült szüretelni. Tartalmas, koncentrált, és elegáns borok évjárata ez.
Október 3-án, fejeztük be az idei szüretet. Utoljára a Cabernet Franc-t szüreteltük, magas, 23-as mustfokkal.
Elégedettek vagyunk. Az eddigi borok alapján kiemelkedő az évjárat. Tartalmas, koncentrált, elegáns borok várhatóak.
Jelenleg a szüret utáni munkák zajlanak, takarítás, elpakolás. A szüret végeztével egyből kiszolgáljuk a szezonálisan megnövekedett megrendeléseket, palackozunk, címkézünk.
Idén készülünk egy kis újdonsággal is, amiben már kedves feleségem Gréta is segítségemre lesz. Az ő vágya volt, hogy készüljön egy petillant naturel így hamarosan bemutatkozik egy Pinot Blanc petillant naturel ami az ő bora lesz.
Másik újdonság, hogy teljes érettségben szüretelt, alacsony termésátlagú , koncentrált Kékfrankosból készül idén a rosé borunk, így szakítunk az eddigi, könnyed Pinot Noir rosé vonallal. Sokkal inkább egy komolyabb beltartalommal rendelkező bor kerül majd ki az elkövetkezendő években.
Magabiztosak vagyunk, hiszen jó alapanyagra és jó évjáratra tudjuk építeni az elkövetkezendő évek kínálatát.
Eger, 2018.10.10. Gál Tibor