Skip to content

Új év, új tervek

Mindig is irigyeltem azokat , akik egyből papírra tudják vetni gondolataikat, akiknek az év eleje, év végi beszámolóval  kezdődik, hogy újra felelevenítsék az elmúlt évet, hogy inspirálni tudják, a következőt.

Azt gondolom így január végén az év végi beszámolóval elkéstem, így máris belecsapok a 2017-es tervekbe.

A pincében már január 2-tól zajlik az élet. Csakúgy , mint a vendéglátásban ők is leltárral, nagytakarítással , kezdték, majd palackozás, helykészítés kezdődött, mégpedig az új hordóinknak. Titi azt tűzte ki célul, hogy szeretné két év alatt a pincészet technológiáját fejleszteni, így minden évben lecseréljük a hordó készletünk 20 %-át nagyméretű 500 literes hordókkal.

Lecseréltük a palackozó sorunkat, és elbúcsúzunk attól a géptől, amit még apától kaptunk.

 A vendéglátás területén is újítunk. Bár a  Fúzió  még csak 3 éves lesz, máris szeretnénk a grafikai dolgokon, a dizájnon egy kicsit újítani. A címkéken is finomítunk egy picit.

Ami viszont számomra a legfontosabb volt már tavaly is, az a munkaerőnk fejlesztése, oktatása. Szeretném, ha idén is sokat fejlődhetnénk, többet tudhatnánk a borokról általában illetve saját magunkról is. Szeretnénk jobban megismerni a dűlőinket, komolyabban kóstolni. Folytatni a havi kóstolókat, hogy más pincészetekhez képest el tudjuk magunkat helyezni.

2016-ban a vendéglátásban dolgozók WSET alapfok angol képzésen vettünk részt. Gasztro, szőlő és technológia került a fókuszba. Idén megcéloznánk a WSET középfokot, illetve protokoll  képzésre szeretnénk járni. Szeretném, ha többet kóstolhatnának, több rendezvényen részt vehetnénk, hiszen ezekből lehet a legtöbbet tanulni.

Azt olvastam a napokban egy a FourSeason igazgatójától, hogy: „Inkább kinevelem az embereimet és elmennek, minthogy nem nevelem őket és nyakamon maradnak.”Ez nekem nagyon tetszett, bár azt hozzá kell tennem, hogy a vendéglátás területén most tényleg nagyon jó csapat van. Összeszoktunk, feltérképeztük ki miben jó, kinek mi az erőssége-gyengesége és a lehetőségeinkhez képest folyamatosan fejlődünk, újítunk. Az tapasztaltabb dolgozóktól azt kértem, hogy igyekezzenek átadni minden olyan tudást, amit apa nekik átadhatott és tanítsák meg velünk az alapokat. Én személy szerint sikernek könyvelem el, hogy tőlünk a dolgozók mindig jó pincészetekbe mentek, esetleg egy lépcsővel feljebb léptek. Szerintem ez mindenképpen előre mutató.

Bevallom, őszintén engem ez motivál a legjobban jelenleg tanulni, fejlődni. Ez az első olyan évkezdésem, melyre nem úgy tekintek, hogy vajon tudunk-e lépést tartani, hanem úgy, hogy vajon milyen izgalmak várnak bennünket, hogy mennyi lehetőség vár minket ebben az évben.

Tibort egyre jobb vezető, nagyon gyors észjárása van, jó stratéga. Szépen szervezetten alakítja a napjait, amitől egyre következetesebb lesz, és ez jó. Azt gondolom, egyre jobban együtt tudunk dolgozni, bár nyilván én engedek folyamatosan, de azért már van egy-két csata, ahonnan bizony diadal zászlóval vágtatok ki. 

Programok terén folytatjuk a magyar körképeket illetve elindítjuk az Egyetemi Borklubot, amelytől nagyon sokat várok. Jó lenne, ha már ilyen fiatalon r á tudnánk szoktatni az embereket a jó minőségű borra, ha az egri egyetemi éveik alatt a diákok megismerkedhetnének az egri szájízzel.

Ezek lennének a fő csapásirányok e mentén haladunk 2017-ben.

Jelentkezés Borkóstolóra

Kóstolóink részleteiről tájékozódhat a Borkóstolók aloldalon.

Az online foglalás visszaigazolást követően érvényes!

A kóstoló tartalmazza a vizet. A pince és az Interaktív Múzeum bemutatását, a szakmai vezetést. Valamint tartalmaz a csoport részére egyszeri 10% borvásárlási kedvezményt.

Szeretnénk kapcsolatban maradni Önnel, ezért engedje meg, hogy első kézből értesíthessük a velünk kapcsolatos érdekességekről, eseményeinkről, kedvezményeinkről.

AZ EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL ELFOGADJA AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINKET ÉS AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATUNKAT