Síkhegy Bikavér Grand Superior 2017

A Síkhegyről: “Jó pár évvel ezelőtt egy nyári délután kimentem a szőlőbe futni a kutyámmal. Már inkább kora este volt mint délután, a kocsit az Almagyaron tettem le és onnan felfutottam egészen a Síkhegyig. Ott megálltam és ekkor megcsapott az erdőből érkező lágy nyári szellő, fantasztikus harapni való nyári illat, és a koncertet adó madársereg. Talán lényegtelen történet, de bennem élesen él. Szabad voltam és élveztem ennek a területnek az összes szépségét.”

A Síkhegy Grand Bika a Pajados párja, kicsit talán mint a kávé, ha a Pajados világos pörkölésű akkor a Síkhegy mindenképp sötét. Szilva, áfonya, meggy, szegfűszeg, rózsabors, és kávé. Spontán erjedés fakádban, 14 hónap 500 literes tölgyfahordóban 20 % újhordó.

Nagyon elegáns, kifinomult bor, progresszív gondolat. Igazán nagy bor. Mindenből épp elég, de mégis minden elképesztő hangsúllyal. Hömpölyög, elkap, elenged, felszáll, újra magával ragad. Tűhegyen álló fejre állított piramis.

Loading...

8.900 FtKlubtag ár: 7565 Ft

Fajta

Kékfrankos, Kadarka, Cabernet franc, Syrah, Pinot noir

Borvidék

Eger

Dűlő

Síkhegy

Szüret ideje

Október 1-20.

Technológia

A szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes feldolgozás követett. A macerálás, héjon tartás ideje hosszú 20-30 nap. Préselés után a borokat 18 hónapig 500 literes hordókban érleltük.

Gasztronómiai ajánlat

Bárány gerinc mazsolás padlizsán salátával.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet

16-18 °C, fogyasztás előtt legalább fél órát levegőztessük.

Analitikai adatok

Alkohol: 13,84%, T. sav: 5,5 g/l, Cukor: 1,9g/l, Szabad SO2: 18 mg, Összes SO2: 82 mg/l, Cuk.m. Extr.: 27,7 g/l, Illósav.t.: 0,6 g/l