NAGY-EGED KÉKFRANKOS 2019

Ahogyan a Nagy-Eged kékfrankos szőlői, úgy fonódnak össze a történet szálai ebben a különleges borunkban. Egyik házassági évforduló alkalmából vásárolta Tibor a feleségének az első szőlőtőkéket (aki zalai lány), hogy az új városban igazán otthon érezze magát. Ez a gesztus, mint egy puha takaró, öleli körül a bor minden szegletét, ahogy a borban rejlő gyümölcsök megidézik az otthon melegét és szeretetét.  Fedezze fel ezt a borral megfestett történetet, és élvezze az otthon édes érzését a poharában!
Loading...

8.100 FtKlubtag ár: 6885 Ft

Fajta

100% Kékfrankos

Borvidék

Eger

Dűlő

Nagy-Eged dűlő

Szüret ideje

Október 1-20.

Technológia

A szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes feldolgozás követett. A macerálás, héjon tartás ideje hosszú 20-30 nap. Préselés után a borokat 18 hónapig 500 literes hordókban érleltük.

Gasztronómiai ajánlat

Bárány gerinc mazsolás padlizsán salátával.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet

16-18 °C, fogyasztás előtt legalább fél órát levegőztessük.