Pajados Bikavér Grand Superior 2021
A Pajados egy nagyon kedves terület, szép nagy egybefüggő, dimbes-dombos lankákkal. Különösen ősszel szép, amikor az októberi napsugarak kiemelik a több színárnyalatban pompázó szőlőleveleket. A távolban pedig látni innen a Nagy- Egedet.
Dűlős Bikavér, egy modern elgondolás, melyben a termőhely értékét házasításban mutatjuk meg. Illatában szeder, áfonya, szilva fahéjjal fűszerezve, ízben pedig életre kelnek a gyümölcsök. Kékfrankos-kadarka alap mellett Syrah, Franc, Merlot és Pinot noir tesz teljessé. Teljes érettségben szüreteltük, spontán erjedt, majd 500 literes hordókban érlelődött, 15% új fával. Nem szűrtük, nem derítettük.
6.950 FtKlubtag ár: 5908 Ft
Fajta | Cabernet Franc, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah |
---|---|
Borvidék | Eger |
Dűlő | Pajados |
Szüret ideje | szeptember 15 – október 15. |
Technológia | 20 napos héjon áztatás, spontán erjesztés fakádakban. Érlelés 14 hónapig 1,2,3 éves 500 literes Magyar tölgyfahordóban. |
Palackszám | 1300 db |
Gasztronómiai ajánlat | Lassan sült marhanyak sóban sült céklával és fűszeres édesburgonyával |
Analitikai adatok | Alkohol: 13,5 vol. %, Titrálható sav: 5,2 g/l, Cukor: 1,5 g/l, Szabad SO2: 18 mg/l, Összes SO2: 73 mg/l, Cukormentes Extrakt: 27,7 g/l, Illósav.t.: 0,63 g/l |